enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5453
EURO
34,9629
ALTIN
2.424,97
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

Başkan Subaşıoğlu Öğrencilerle Birlikte Telefonları Geri Dönüşüme Attı

Başkan Subaşıoğlu Öğrencilerle Birlikte Telefonları Geri Dönüşüme Attı
05.06.2018
A+
A-

Merkezefendi Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Selçukbey Spor Eğitim Merkezi’nde 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle etkinlik düzenlendi. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu etkinliğe katılan öğrencilerle birlikte, kullanılmayan cep telefonu, tablet bilgisayar gibi elektronik cihazları geri dönüşüm kutusuna attı.

Merkezefendi Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle Selçukbey Spor Eğitim Merkezi’nde bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şamil Temiz, Başkan Yardımcıları Hasan Kılıç ve Ayhan Mazıoğlu ile Namık Kemal Ortaokulu, Servergazi İmam Hatip Ortaokulu, Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz Ortaokulu, Rukiye Urhan Anaokulu, Şehit Er Burak Erdem İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Çevreyi korumanın ve geri dönüşümün öneminin vurgulandığı etkinlikte öğrenciler atık malzemelerden yaptıkları projeleri sergiledi. Başkan Subaşıoğlu öğrencilerle birlikte, kullanılmayan elektronik cihazları geri dönüşüm kutusuna attı.

“Bu Dünyanın Bekçisiyiz”

Selçukbey Spor Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Selçukbey Spor Eğitim Merkezi’nde sizleri ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ederek Dünya Çevre Günümüz kutlu olsun diyorum. Bizler aslında şu an üzerinde yaşadığımız dünyayı atalarımızdan ve dedelerimizden miras almanın ötesinde, bizden sonra gelecek olan çocuklarımıza ve torunlarımıza emanet etmek üzere bu dünyanın bir anlamda bekçisiyiz. Bize teslim edilen bu dünyayı kirletmeden, hor kullanmadan, çevremizi sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere devretme durumunda sorumlu olan insanlarız. Merkezefendi Belediyesi olarak geri dönüşüm noktasında büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. İlçemiz sınırlarında yaklaşık 140 bin hanemiz var. Bu 140 bin hanemize her ay siyah ve mavi poşetleri ulaştırarak geri dönüşebilecek atıklarımızı daha bizzat yerinde yani evden yola çıkmadan, çöpe atılmadan ayrıştırmak adına büyük bir gayret içerisindeyiz. Merkezefendi Belediyesi olarak her sene yaklaşık 2,5 Milyon TL sadece çöp poşeti dağıtımı için kaynak ayırıyoruz” dedi.

“Sıfır Atık Noktasında Da Hepimiz Büyük Bir Gayret İçerisinde Olmak Durumundayız”

Başkan Subaşıoğlu konuşmasına, “Bütün dünyayı kasıp kavuran enerji ihtiyacının çok yukarıya taşınması dolayısıyla artık yenilenebilir enerjiye dönme konusunda çok büyük bir talep ve ihtiyaç konusunda hepimiz hassas davranmak zorundayız. Çok şükür ülkemiz de rüzgârgüllerimizden, güneş panellerimizden çok önemli miktarda elektrik enerjisi üretilebiliyor. Dünya Çevre Günü dolayısıyla geçtiğimiz dönem, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi tarafından tüm Türkiye’de büyük bir farkındalıkla başlatılan önümüzdeki dönemin de en önemli konusu olan ‘Sıfır Atık’ noktasında da hepimiz büyük bir gayret içerisinde olmak durumundayız. Sıfır atık ne demek, şuan ne kullanıyorsak o kullandığımız şeylerden dışarıya atılan her şeyin mutlaka geri dönüşüme kazandırılması gerekiyor” diyerek devam etti.

“İnşallah Sizlerle Birlikte Daha Güzel Projelere İmza Atarız”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu “Dünya Çevre Gününüzü tekrardan kutluyorum. Bu etkinliğimizde, bu projemizde bizleri destekleyen Namık Kemal Ortaokulumuza, Şehit Er Burak Erdem İlkokulumuza, Rukiye Urhan Anaokulumuza, Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz Ortaokulumuza ve Servergazi İmam Hatip Ortaokulumuza teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem Dünya Çevre Günü dolayısıyla yeni aktivite ve etkinliklerimizde sizlerle birlikte daha güzel projelere imza atarız diyoruz. Birazdan sizin bu gayretinizden dolayı sizlere hediye takdimimiz olacak. Güle güle kullanın. Dünya Çevre Gününüz kutlu olsun. Hepinize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, okul müdürlerine hediye takdiminde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.