enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3301
EURO
35,0755
ALTIN
2.307,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Belediye-İş ve Merkezefendi TİS imzalayacak, işçiler yararına hangi maddeler yer alacak?

Belediye-İş ve Merkezefendi TİS imzalayacak, işçiler yararına hangi maddeler yer alacak?
04.06.2020
A+
A-

Kovid-19 salgını nedeniyle ertelenen TİS’in yakın süreçte imzalanacağını duyuran Cihan, her gün işyerlerini gezerek işçilerle sohbet ettiklerini söyledi. Cihan, “Muhatap bulamamanın sıkıntılarını belediyede çalıştığım dönemden biliyorum. Artık Denizli’de belediye işçilerinin her sorunda, her sıkıntıda arayabileceği bir sendika var. İşçiler artık sorunlarını dile getirmekten çekinmiyor. Artık hiçbir işçi de sorunlarını dile getirdiği için sıkıntı yaşamayacak” dedi.

“HER SÖZLEŞMEDE ÜZERİNE KOYARAK İLERLEYECEĞİZ”

Pandemi sürecinde ertelenen TİS için iki haftaya kadar Merkezefendi Belediyesi ile imza masasına oturulacağını belirten Cihan, “Bu ilk sözleşmemiz olacak. Yıllık izin, ücretler ve ikramiyelerde gelişmeler olacak. 2 yıl boyunca da 6 ayda bir maaşlar sabit kalmayacak, enflasyon farkı ve refah payı ödemeleri olması için pazarlık yapacağız. Her sözleşmede de üzerine koyarak ilerleyeceğiz” diye konuştu.

TİS SÜRECİNDEN BEKLENTİ

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden temizlik işçileri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı işçiler ile bir araya gelen sendika yönetimi işçilere toplu sözleşmenin öneminden söz etti. İşçiler özellikle ücret eşitsizliğinin sözleşmede giderilmesini talep etti. TİS sürecinden beklentilerini anlatan bir işçi, “Elbette sendikalı olmak güven veriyor. Sorunumuzu iletebileceğimiz bir muhatap var. Herkes aynı işi yapıyor fakat aynı maaşı almıyor. Eşit işe eşit ücret istiyoruz. Maaşlarımız sosyal haklarımız daha yüksek olsun istiyoruz” dedi.

YILLIK İZNE 3 GÜN EK

Belediye-İş Denizli Şube Başkanı Uğur Cihan ise, “1 ile 5 yıl arası çalışan işçilerin 14 gün yıllık izin hakkı vardı. Yapacağımız TİS ile 3 gün daha yıllık izinlerimize eklenecek. Bu alacağımız kazanımlardan sadece biri ücretlerde de bugünün şartlarına göre daha iyi kazanımlar elde etmiş olacağız” diye konuştu.

2 YIL MAAŞ SABİT KALMAYACAK

İşçilerin ‘eşit işe eşit ücret’ talebine ilişkin de Cihan, “Belediyenin eski yönetimi Ahmet’i işe alıp şu kadar maaş, Mehmet’i işe alıp şu kadar maaş verince ücretlerde adaletsizlikler ortaya çıktı. Yeni yönetim ve yeni sendikal anlayışla işçiler arasındaki sosyal adaletsizliğe çözüm getireceğiz. Her işçinin daha iyi koşullarda yaşaması için birlikte mücadele edeceğiz” dedi. Cihan, değişen sendikal anlayış ve TİS sürecini anlatarak 2 yıllık süre boyunca aynı maaşın alınmayacağını, her 6 ayda bir enflasyon farkı ve refah payı şeklinde artışlar olması yönünde pazarlık yapılacağını söyledi.

Sendikaya dair konuşan bir belediye işçisi ise, “Sendikanın artıları çok. İşçinin arkasını dayayabileceği bir güven. İlk etapta tüm talepler karşılanmasa da şu anki durumdan daha iyi olacağı kesin. Sonraki süreçte üstüne koyarak ilerleyeceğimize inanıyorum” dedi. Bir başka işçi de eski dönemde mesailerin ödenmemesi gibi sıkıntıların çokça yaşandığını ifade ederek artık bu gibi sorunların yaşanmadığını dile getirdi.

Yorumlar
  1. Sefa dedi ki:

    İsiniz gücünüz yaygara başkanla anlaş ondan sonra işçinin yanındayım sloganları at bu devirde herkes işçi yaninda görünüyor afedersiniz ama ben sendikalı değilim harranliyammm