enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5199
EURO
34,8030
ALTIN
2.422,59
BIST
9.753,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C

Direniş Destanının Sembolü Anıtın Açılışı Gerçekleştirildi

Direniş Destanının Sembolü Anıtın Açılışı Gerçekleştirildi
17.07.2017
A+
A-

Başkan Subaşıoğlu, “Vatan dediğimiz bu sevdadan asla vazgeçmeyeceğiz”

Direniş Destanının Sembolü Anıtın Açılışı Gerçekleştirildi

Merkezefendi Belediyesi tarafından Selçukbey Mahallesi’ne kazandırılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Şehitler Yolu Açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, kürsüden yaptığı konuşmada “Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu anıt, milletin darbeye karşı gösterdiği müthiş direniş destanının bir sembolü olarak geceyi aydınlatacak, gündüz de tankın önüne siper olan kahramanlarımızın hatırasını yaşatacaktır” dedi.

Merkezefendi Belediyesi tarafından Selçukbey Mahallesi’ne kazandırılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Şehitler Yolu Açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Yüksektepe, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Akdemir, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert ile daire müdürleri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Düzenlenen açılış töreni saygı duruşu ile başladı. Ardından da İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.

Başkan Subaşıoğlu, “Denizli Kurtuluş Mücadelesinde Her Zaman Ön Safta Bulunmuştur”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Bizler, peygamberimizin övgüsüne mazhar olmuş bir ecdadın torunlarıyız. Deretekke’de şehit olan büyük komutan Servergazi’nin, ‘Er olan arkamdan gelsin’ diyen Fatma Yıldız Hanım’ın, Kurtuluş mücadelesinin Bayramyeri’nde ateşini yakan Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin, Belevili Yusuf Bey’in, Merkezefendi Hazretleri’nin hemşerileriyiz. Topraklarında doğduğum, havasını soluduğum, ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim Denizlili hemşerilerimiz, vatanına ve milletine her koşulda bağlığını göstermiş, her zaman kurtuluş ve yeniden doğuş mücadelelerinin en ön safında yer almıştır. Bu bizler için fazlasıyla bir gurur ve onur kaynağıdır” dedi.

“Milletimiz 15 temmuz’da Darbe Girişimini Geri Püskürtmüştür”

Başkan Subaşıoğlu, 15 Temmuz gecesinde milletin hain darbe girişimine engel olduğunu ifade etti. Subaşıoğlu, “Yüzyıllarca tarihe adını altın harflerle yazdıran, bağımsızlık denilince akla ilk gelen yüce milletimiz, 15 Temmuz Gecesi’nde asker kılığına girmiş FETÖ mensubu teröristler tarafından yapılmak istenen darbe girişimini geri püskürtmüştür. Millet darbe yapmak isteyen hainlere büyük bir darbe indirmiştir. O kara gecede Cumhuriyetimize ve aziz vatanımıza sahip çıktık. Damarlarımızdaki kanın akışını hızlandıran İstiklal Marşımızın dizelerinde Mehmet Akif’in satırlara döktüğü ‘Siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın’ sözlerindeki gibi canımızı ortaya koyduk. Gencinden yaşlısına, işçisinden patronuna, köylüsünden şehirlisine kadar milletimizin tüm fertleri siyasi görüş farkı gözetmeksizin darbeciler karşısında tek vücut olduk. Tek yürek olduk. Büyük ihanete ‘Dur’ dedik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, 15 Temmuz darbe girişimi, milletin darbe heveslilerine verdiği bir büyük ders olarak, bu milletin şanlı tarihindeki yerini alacak ve hiçbir zaman hatırımızdan çıkmayacaktır” ifadelerine yer verdi.

“Kahramanlarımızın Hatıraları Yaşatılacak”

Merkezefendi Belediye Başkanı Subaşıoğlu açıklamalarının son bölümünde, “Merkezefendi Belediyesi olarak ilçemize kazandırdığımız ve açılışını gerçekleştirdiğimiz bu anıt, milletin darbeye karşı gösterdiği müthiş direniş destanının bir sembolü olarak geceyi aydınlatacak, gündüz de tankın önüne siper olan kahramanlarımızın hatırasını yaşatacaktır. Cennet vatanımız uğruna şehit olan tüm kahramanlarımıza, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. 15 Temmuz; Türk Milleti’nin tarihe altın harflerle yazdığı yeni bir destandır. Vatan dediğimiz bu sevdadan asla vazgeçmeyeceğiz. Hep yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” diye konuştu.

Başkan Zolan, “15 Temmuz Zor Bir Gündü”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “15 Temmuz zor bir gündü. O günkü hainler, işte arkamda duran o tankla ve uçakla, silahlarla, milletin kendine emanet ettiği, her kuruş parası milletin cebinden çıkarak, ekmeğinden suyundan kesilerek, çocuğundan çoluğundan kesilerek vergi olarak ödediği parayla alınan, askerler kılığında olan hainlere emanet edilen silahlarla ülkemi yıkmaya, ülkemi paramparça etmek için kalkışma yaptı. Denizli en üst seviyede görevini yaptı. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu anıtı kazandıran Merkezefendi Belediyemiz ve başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Karahan “Hep Beraber Kalkışmayı Durdurduk”

Denizli Valisi Hasan Karahan, “Milletimizin o derin feraseti, cesareti, doğruyu ve yanlışı bir anda kavradı. Dedi ki ‘Bu hain bir kalkışmadır ve bunu ancak biz durdurabiliriz’. Hep beraber bu hain kalkışmayı durdurduk. Bugün tarihe şahitlik etmek amacıyla Merkezefendi Belediyemiz, bu hain kalkışmayı gelecek nesillerin de unutmaması için güzel bir anıt kazandırdı. Bu güzel anıt için belediyemize teşekkür ediyorum. İnşallah bu millet bir daha 15 Temmuzlar yaşamasın” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesildi.

Halisdemir’den Gelen Toprak Tankın Çevresine Serpildi

Cumhurbaşkanlığı’na yazdığı mektupla Merkezefendi Kaymakamlığı ve Merkezefendi Belediyesi işbirliği ile kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’in kabrini ziyarete giden Belemir Yüksel ve arkadaşlarının, Halisdemir’in mezarından getirdikleri toprak, protokol üyeleri tarafından anıtın çevresine serpildi.   
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.