enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4759
EURO
34,5661
ALTIN
2.475,07
BIST
9.542,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Açık
22°C

Yapılandırmalar için son tarih 30 haziran

Yapılandırmalar için son tarih 30 haziran
29.06.2017
A+
A-

‘7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması’ için son başvuru, 30 Haziran 2017’de (Yarın) sona eriyor. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen mükelleflerin son tarihe kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peşin ödemelerde 6, 9, 12 ve 18 taksit imkânından yararlanılabilirken ödemeler, Merkezefendi Belediyesi veznelerine, PTT ve Halk Bankası şubelerine ve www.merkezefendi.bel.tr internet adresinden yapılabiliyor.

Yapılandırmalar İçin Son Tarih 30 Haziran

Yapılandırmalar İçin Son Tarih 30 Haziran

Vatandaşların kamuya olan borç yükünü azaltacak, borçlarının da taksitler halinde ödenebilmesi adına 27 Mayıs 2017 tarihinde yürürlüğe giren 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Dair Kanun’da başvurular 30 Haziran 2017 (Yarın) bitiyor. Merkezefendi Belediyesi, yapılandırmayla ilgili vatandaşlara son bir çağrı daha yaptı. Buna göre yapılandırmadan yararlanmak isteyen mükelleflerin 30 Haziran tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri istendi.

Mükellefler, Merkezefendi Belediyesi’ne 30 Haziran 2017 tarihine kadar şahsen veya vekâletname ve kimlikle ya da tüzel kişilerin yetki belgesi ile başvuruda bulunabiliyorlar. Borca ilişkin dava açmış olan mükellefler, yapılandırmadan yararlanamıyor. Vergiye ait gecikme zammı ve faizler silinecek, yerine ise Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi uygulanacak. Cezalarda da indirim yapılırken, idari para cezaları ve gayrimenkul kiralarının kanun kapsamı dışında kalıyor.

İlk taksit ödemesini veya peşin ödemesini yapacak olan mükellefler, 31 Temmuz 2017 tarihinde ödemelerini gerçekleştirecek. Taksitler ise ikişer aylık dönemler itibariyle belirleniyor ve ödemeleri gerçekleştiriliyor. Peşin ödemelerde hesaplanan Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında % 50 indirim imkânı sağlanıyor.

Yapılandırmanın bozulmaması için dikkat edin!

Merkezefendi Belediyesi’nden yapılan açıklamada yapılandırmanın bozulmaması için de bir uyarıda bulunuldu. Buna göre yapılandırmanın bozulmaması adına mükelleflerin ilk iki taksitini vadesinde ve tam olarak ödemesi gerekiyor. Eğer bir takvim yılı içinde ikiden fazla taksitin ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma bozuluyor.

Ödemeleri buralardan gerçekleştirebilirsiniz

Vatandaşların peşin ödemelerinde 6, 9, 12 ve 18 taksit imkânından yararlanabiliyor. Ödemeler Merkezefendi Belediyesi vezneleri, PTT ve Halk Bankası şubeleri ve www.merkezefendi.bel.tr internet adresinden de gerçekleştirilebiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.