enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4202
EURO
34,4459
ALTIN
2.484,00
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
30°C
Denizli
30°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

Merkezefendi’de halk sağlığı için ilaçlamalar devam ediyor!

Merkezefendi Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte vektör ve haşerelere karşı kış mücadelesine başladı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Halk sağlığı ve çevre sağlığı için ilaçlamalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Merkezefendi’de halk sağlığı için ilaçlamalar devam ediyor!

Yaz aylarında ilçede bulunan gölet, kanal, foseptik, bodrum suları, sucul ortamlar, gübrelik alanlar, besihaneler, semt pazarları gibi alanlarda ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştiren Merkezefendi Belediyesi, havaların soğuması ile vektör ve haşerelere karşı kış mücadelesini başlattı.

Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından menhol, rögar, kanalizasyon gibi yer altı sistemlerinde halk sağlığını tehdit eden vektör ve haşerelere karşı sıcak sisleme ilaçlaması gerçekleştiriliyor. Ekipler, ilaçlama çalışmalarında Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı biyosidal ilaç ve ürünler kullanıyor. Rutin bölge ilaçlamalarının yanı sıra vatandaşlardan gelen şikâyet ve talep üzerine de ekipler çalışmalar gerçekleştiriliyor.

“VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞINI ÖNEMSİYORUZ”

İlaçlama çalışmalarına yıl boyu devam edeceklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Merkezefendi Belediyesi olarak halkımızın sağlığına önem veriyor, birçok bulaşıcı hastalık barındırabilecek haşere ve vektörlere karşı ilaçlamalarımıza yaz kış demeden aralıksız bir şekilde devam ediyoruz. Zararlı vektör popülasyonun vatandaşlarımızı rahatsız etmeyecek şekilde kontrol altına alınması için bilimsel verilere dayalı, kültürel, fiziksel, biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemleri uyguluyoruz. Kış döneminde ekiplerimizin ilaçlamaları sayesinde yaşamsal faaliyetlerini sürdüren haşerelerin yaz döneminde üreme potansiyelini en aza indiriyoruz. İlçemizde dört mevsim boyunca haşere ve vektörlere karşı önleyici çalışmalarımıza düzenli olarak devam ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.