enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3293
EURO
35,0375
ALTIN
2.280,20
BIST
8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

MHP Denizli’nin yeni il başkanı Yusuf Garip gazetecilerle bir araya geldi!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı olarak Genel Merkez tarafından atanan Av. Yusuf Garip, düzenlediği basın toplantısında, “Bir bayrak değişimi yaşadık. İlk olarak partimize emek vermiş kırgın, küskün herkese ulaşacağız. Yeni dönemde MHP’li dava arkadaşlarımızla bir ve beraber olarak Denizli’mizde her mahalle de vatandaşlarımıza ulaşıp, sıkmadık el, girmedik gönül bırakmayacağız” dedi. Basın mensuplarının İYİ Partili bir ismin MHP Denizli Yönetim listesinde yer almasıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Garip, flaş açıklamalarda bulundu.

MHP Denizli’nin yeni il başkanı Yusuf Garip gazetecilerle bir araya geldi!
11.03.2022
A+
A-

MHP Denizli İl Teşkilatında 27 Şubat’ta bayrak değişimi yaşanmıştı. MHP Genel Merkezince Av. Yusuf Garip, İl Başkanı olarak atandı. MHP Denizli İl Başkanı Garip, yeni dönemde yapacakları çalışmaları, izleyecekleri yol haritasıyla ilgili detayları Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

“KÜSKÜNLÜK VE KIRGINLIKLAR OLMADAN BİR VE BERABER ÇALIŞACAĞIZ”

MHP Denizli Teşkilatı olarak bir ve beraber Denizli’ye hizmet edeceklerini belirten Yusuf Garip, “ 27 Şubat’ta Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin tensipleri ile MHP Denizli İl Başkanlığına atanmış bulunuyoruz. Görevi bize layık gören Genel Başkanımıza ve Teşkilat İşlerinden Sorumlu Başkanımız Semih Yalçın’a teşekkür ediyorum. Kısa süre içerisinde parti yönetimimizi oluşturduk. Parti genel tüzüğümüzün 2. Maddesinde de yer aldığı gibi Denizli’de insan haklarına dayalı, hoşgörülü, seviyeli bir siyaset izleyeceğiz. Kesinlikle ötekileştirme, karşıya bir üstünlük görme gibi bir durumumuz olmayacak. Milliyetçi Hareket Partisi, siyaset yapmayı; herkesi kucaklamayı, özünde ve esasında insan odaklı bir siyasi kurumdur. Bugüne kadar emeği geçen Başkanlarımıza, yönetimlere ve dava arkadaşlarımıza, herkese teşekkür ediyorum. Denizli’de izleyeceğimiz siyaset kısır çekişme içerisinde olmayacaktır. Kimseye karalama ve ötekileştirme anlayışı olmayacak. Öncelikle kendi içimizde partiye küsmüş, kırılmış, kenara çekilmiş olan dava arkadaşlarımıza gönül kapılarını açacağız. Gerekirse ayaklarına gideceğiz ve dertlerine derman olacağız. Kırgınlıkları geride bıraktıktan sonra da diğer partilerle siyasi ilkelere, hukuka ve siyasi ahlaka uygun şekilde ılımlı bir ilişki kuracağız. Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın; Cumhur İttifakı ve 2023 hedefleri söz konusu. Bu yolda genel merkezimizin politikalarını yürüteceğiz” diye konuştu.

“KARIŞ KARIŞ GEZECEĞİZ”

İyi analizler yaptıklarını kaydeden Garip, “İlerleyen tarihlerde tüm ilçelerimizde; Denizli’nin en ücra, en uzaktaki dağ köylerine kadar gideceğiz. Partili olsun olmasın, herkese ulaşacağız. Tüm gönüllere gireceğiz. Öncelikle MHP’nin farkını hissettireceğiz. Partimize emek vermiş kim varsa kalkıp kapı kapı ziyaret edeceğiz. MHP’nin kurumsal kimliğine ve Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’ye hakareti olmayan, her ferdimizle bir araya geleceğiz. En yakında tarihte de MHP’ye emek veren kim var ise yoğun katılımlı bir salon toplantısı yapacağı ” dedi.

“LİSTE KONUSUNA CEVAP VERDİ”

Bir basın mensubunun İYİ Parti Yönetiminde bulunan Selami Akdağ’ın MHP’nin kamuoyuna duyurduğu il yönetim listesinde nasıl yer alabildiği sorusunu da yanıtlayan Garip, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu, “Siyasette partiler arası geçiş ve transferler her zaman olmuştur. İYİ Parti yönetiminde bulunan kişi daha önce MHP’de siyaset yapmış bir şahsiyettir. Ben kendisiyle görüşmedim ancak partimizin temsilcisi ile bir görüşme yapmışlar. İl yönetimi oluşturulurken, partimiz adına görüşen temsilci ile o şahsın telefon kayıtları var. Vakti zamanı geldiğinde de bunları ibraz edebiliriz. Arkadaş daha önce MHP’de siyaset yaptığını mevcut partisinde de huzurlu ve mutlu olmadığını, MHP’de bir kan değişimiz ve ise tekrardan geri dönmeyi düşündüğünü ifade etmiş. Bu talep bize iletildi ve böyle bir düşünce hasıl oldu. Partimizin üst düzey yetkilileri ile görüşmeler yapıldı ve bunun üzerine ismi listeye yazıldı. Ancak dikkat ederseniz ki, liste açıklandıktan 12-15 saat hiç kimseden ses çıkmadı. Arkadaşın şahsına mevcut partisinden MHP’ye geçmemesi ile ilgili gelecek dönemle ilgili vaatlerde bulunulduğu, ikna edilmeye çalışıldığı bu sebeple de partimiz geçişinin, partisindeki kişilerce engellendiğine dair bize söylemler iletildi. Durum açıkçası bundan ibarettir. Partilere her zaman değişik şekillerde transferler ve geçişler olabilir. Burada tartışılması gereken konu partimizin tutumu değil, bahsi geçen partilinin mevcut partisinde iken bizimle böyle bir diyaloğa girmesidir. Takdiri Denizli kamuoyuna bırakıyorum” diyerek konuya açıklık getirdi.

GAZETECİ DEDA’NIN TARIM POLİTİKASI SORUSUNU DA YANITLADI

Gazeteci Ahmet Deda’nın Çivril’de çiftçinin parasının alınmasının ancak kuraklık nedeniyle su verilmemesini, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin Devlet Bahçeli’nin isteği üzerine görevden alındığı iddiasını ve bu yılki tarım politikalarını ne olacağı ile ilgili soruya yanıt veren Garip “Parti teşkilatında il başkanına verilen görev ve yetkiler sınırlı. Bir il başkanı olarak akaryakıt fiyatını, mazot fiyatını belirleme yetkim takdir edersiniz ki yok. Bu ülkenin bir ferdi olarak ekonomik tablodaki durumu, ekonomik hayatta yaşanan hayat pahalılığını, kuraklık sebebiyle olan mağduriyetlerin, su sebebiyle, su sorunlarının, bunlar sadece o bölgedeki insanların değil tüm toplumumuzun, hatta dünyanın bir çok yerindeki insanların problemi. Tarım bakanının görevden alınması ile ilgili yorum yapma hakkı bana düşmez. O konuda sözün muhattabı sayın genel başkanımızdır. O da zaten bu konuda gerekli açıklamayı yaptı. Bizim politikamız ne olacak anlamında Milliyetçi Hareket Partisi her zaman vatandaşın yanında olmaya özen göstermiş, vatandaşın mağduriyetinin oldu durumda gereken ve gerektiği yerde tavır koymayı ilke ve felsefe edinmiş bir kurumsal bir partidir. Ekonomik maliyetlerin farkındayız, fiyat artışlarının farkındayız, Baklan Çivril ovasındaki sulamadan kaynaklı kuraklık, mazot artışlarındaki mağduriyet, bunun farkındayız, ancak buradaki temek politikayı belirleme yetkisi Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanında değil. Keşke bende olsa. Bende bir çözüm üretebilsem. Ancak bu konuda verileme yapabilecek olan kişi yada kişiler siyasi otorite yada hükümet yetkilileridir. Biz Denizli’de yaşayan bir vatandaş olarak o bölgede yaşayan insanların mağduriyetini ancak üst makamlara iletebilir, sizin belirttiğiniz gibi kamuoyu ile kısmen paylaşabilir, partinin yetkili üst kurullarına iletebiliriz. bu sorunları bitirecek politikalar yönünde görüş bildirebiliriz. Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olarak üzerime düşeni yapacağım.’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.