enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3650
EURO
34,9694
ALTIN
2.325,97
BIST
9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’dan,15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü Mesajı

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’dan,15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü Mesajı
15.10.2021
A+
A-

Başkan Yılmaz “Günümüzün ve geleceğin en stratejik sektörlerinden biri olan tarım sektörünün en önemli yapı taşlarından biri de kadın çiftçilerdir. Bugün dünyada 1,7 milyar kadın çiftçi bulunmaktadır.Dünya gıda üretiminin yarısından fazlasını kadın çiftçiler gerçekleştirmektedir.Ülkemizde küçük tarım işletmelerinde işgücü büyük oranda kadın çiftçilerimizin omuzlarındadır.
TÜİK’in yaptığı araştırmalara göre toplam nüfusumuzun yaklaşık % 23’ü kırsal alanda yaşamaktadır. Kırsal nüfusumuzun % 50’sinden fazlasını kadınlar oluşturmaktadır. Kırsal da yaşayan faal nüfus içinde yer alan kadınlarında % 90’ınından fazlası tarımda çalışmakta ve bu kadınların da % 80’inden fazlası ücretsiz aile işçisidir. Yine TÜİK verilerine göre son 8 yılda tarımda yeni istihdama katılan her 5 kişiden 4’ü kadınlardan oluşmaktadır. Bu da kadının tarımdaki rolünü çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Tarım sektöründe kadın çiftçilerimiz bu yükü omuzlarken, bu yükün yanı sıra ev işlerini de üstlenmiş durumdadır.

Bu gerçekleri görerek;tarımın kadınlarımızın omuzlarında yükseleceğine inanıyorum. Tarımsal destekleme, proje ve eğitimlerde kadınlarımıza yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi ve çalıştaylar ile desteklenmesi gerekmektedir. Son yıllarda kadınların tarıma ve tarımsal sanayiye daha çok katılmalarıyla tarımda büyük gelişmeler yaşanmaktadır.Kadınlarımızın bu sektörde birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, kooperatif ve birliklerde daha çok yer alması gerekiyor.

Bu vesileyle, tarladan sofraya tarımın her aşamasında işgücüne katılan, evde her zaman bize şefkatli bir anne, bir eş olan kadın çiftçilerimizin hatırlanması açısından önemli olan ‘Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutluyorum.”dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.