enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5667
EURO
34,6983
ALTIN
2.487,60
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

MHP’nin üst düzey isimleri Denizli’de toplantı gerçekleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin “Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında partinin kurmayları, Sarayköy, Güney, Çal ve Bekilli ilçelerinde Denizli halkıyla buluştu. Toplantıda Denizli halkına seslenen MHP TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy ve MYK Üyesi Ali Uçak; Türkiye’nin her türlü zorluğu ve sıkıntıya aşacağını vurgulayıp, Cumhur İttifakının halktan aldığı güçle Güçlü Türkiye’yi imar etmeye devam edeceğinin altını çizdi. MHP Denizli İl Başkanı Yusuf Garip’in hediye ettiği Yatağan Palasını bir ellerine alan 3 MHP’li kurmay diğer ellerine de kalem alarak, Cumhur İttifakı olarak 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediklerinin mesajını verdi.

MHP’nin üst düzey isimleri Denizli’de toplantı gerçekleştirdi
05.03.2022
A+
A-

Denizli’de Sarayköy, Güney, Çal ve Bekilli ilçelerinde gerçekleşen Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantılarına Denizli halkı yoğun ilgi gösterdi. MHP TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy ve MYK Üyesi Ali Uçak;  konuşma yaptıkları her ilçede Cumhur İttifakının önemini, son dönemde yaşanan gelişmeleri ve muhalefete yönelik eleştirilerini anlattı.

İLK DURAK SARAYKÖY OLDU

Anlatma ve Aydınlatma Toplantılarının Denizli’de ilk durağı Sarayköy oldu. Sarayköy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını yapan MHP Sarayköy İlçe Başkanı Ali İhsan Seçkin, “Ateşle imtihandan geçtiğimiz bu dönemde ülkemizi daha da yukarılara çıkaracak güç Cumhur İttifakıdır. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için bundan sonra ekmeğini yediğimiz Sarayköy’de siyasi vizyonumuzu Cumhur İttifakı olarak ortaya koyacağız” dedi.

“TUZAKLARI BOZUYORUZ, ENGELLERİ KALDIRIYORUZ”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhur İttifakı’nın birlik ve beraberlik şuuru içinde Türkiye ve Türk milletine hizmetkârlık derdinde olduğunun altına çizen MHP Denizli İl Başkanı Yusuf Garip, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “MHP; sadece aritmetik hesaplar sonucu parlamentoda yer alan bir siyasi parti değil, kökü uzak maziye uzanan ve medeniyet tasavvuru hayalinden beslenen bir dava hareketidir. Yolumuz çetin, yükümüz ağır olsa da, inancımızın kudretiyle, irademizin kuvvetiyle tuzakları bozuyoruz, engelleri kaldırıyoruz, mütecaviz dayatmaları yerle yeksan ediyoruz. Başarmanın haricinde bir seçeneğimiz olmadığını biliyoruz. Cumhur İttifakı’nın geldiği yer belli, ulaşmak istediği menzil bellidir. Cumhur İttifakı, gizli kapaklı ilişkilere heveslenmeyen, işgüzarlığa tamah etmeyen, ahlak ve aidiyet krizine düşmeyen, ittifak ortaklarının birbirine çalım atmadığı; ‘ülkem ve milletim’ anlayışıyla örülen bir fazilet ve fedakârlık meşalesi ve demokrasi zenginliğidir. Cumhur İttifakı, Kızılelma ülküsüyle bezenmiş müstesna nitelikli bir vatan ve devlet müdafaasıdır” ifadelerini kullandı.

“PKK YANDAŞARI İLE ORTAKLIK YAPANLARA OY MU VERECEĞİZ?”

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan MHP MYK Üyesi Ali Uçak ise, “Ülkenin evladına, Mehmetçiğine kurşun sıkmış, bayrağına göz dikmiş, PKK yandaşları ile ortalık yapanlara, zillet ittifakına oy mu vereceğiz?” diyerek, muhalefete sert yüklendi. Herkesin bir siyasi görüşü olmasının doğal olduğunu ancak en önemli ortak noktanın vatan olması gerektiğinin altını çizen Uçak, “Kendisi yemeyip evladına yediren, tüm imkanlarını seferber edip evlatlarını askere gönderen, o evlatlara kurşun sıkanlarla iş tutuyorlar.  Bayrağa göz dikmişler. İP (İYİ Parti) Genel Başkanına bir vatandaş ‘Kürdistan’a hoş geldin’ diyor, cevap vermiyor. Çünkü onları yöneten onlar. Bir milletvekili vekil demeye dilim varmıyor, şehit ailesine küfür ediyor, o parti bir şey demiyor. Bunların peşinden mi gideceğiz? Bu zamanlar geçici. Maliyetler arttı ama üretici kardeşlerim sağ olsunlar. Ürün yetiştiriyorlar. Ülke zengin olsa ne olacak, Suriye zengin olsa ne olur, ne yazar? Bugünleri birlikte atlatacağız. İhtimal dahi vermiyorum ama bu şer ittifakı ülkeyi yönetmeye kalksa, yarın anlaşamadıkları noktada HDP her istediğini alamadığında Sarayköy’de, İstanbul’da, Ankara’da bomba patlatarak Mehmetçiği şehit ederek, istediğini alana kadar bunları yapar. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Ne olursa olsun 2023’te kapı kapı dolaşarak, ne kadar önemli olduğunu olayları anlatmamız gerekiyor. Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanlığı Sisteminden Recep Tayyip Erdoğan’a en yüksek oyla seçimi kazanmamız için çalışmanızı istiyorum” dedi.

YUSUF GARİP’İ GÖREVİ DOLAYISIYLA KUTLADI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından geçtiğimiz hafta sonu MHP Denizli İl Başkanı olarak atanan Yusuf Garip’i kutlayan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, “İl Başkanımız Yusuf Garip, bir haftalık başkanım dese de kendilerinin hareket içindeki emeklerini biliyoruz. Yusuf Garip, çok değerli saygın bir hukukçu kardeşimiz. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

“DÜNÜ ANLAMADAN, BUGÜNÜ YORUMLAYAMAYIZ”

Türkiye tarihinden örnekler vererek günümüzde yaşananları değerlendiren Ersoy, “Geriye dönük gittiğimizde tarihin akışında bugünlere nasıl geldiğimizi unutmamak lazım… Dünü anlamadan, bugünü yorumlayamayız. Bugüne bakmadan, yarını planlayamayız. Gelişmiş toplumlar böyle yaparak bulundukları konuma geldi. Devlet ne zamana kadar bizimdi? Milletin iradesi ile temsil edilen devlet mi? Yoksa birilerinin kontrolündeki devlet mi? Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden sonra, yeni bir millet inşa etmeye çalıştılar. Başımızı kaldırdığımızda karşımıza darbeler çıkmıştır. Türkiye’nin yaşamış olduğu acı tecrübeleri unutmamamız lazım. 40 yıl boyunca ince işçilikle işlenen FETÖ ile birlikte bu ülkede düğmeye basılarak darbe yapılmaya kalkıldı. Milletin azmi ve kararı, şuurlu siyaset ile beraber 15 Temmuz’da uçurumunda kenarından çekildik. Şu bir gerçek ki,  Türkiye’nin kendisine gelmesini istemiyorlar. Milli politikalardan taviz vermememiz isteniyor ama Cumhur İttifakı milletten aldığı güçle,  hiçbir şer odağına fırsat tanımıyor. Biz birlik içinde yeni döneme girdik, her şeye rağmen direnmenin mücadelesini veriyoruz.  Güçlü Türkiye yolundan bizi kimse çeviremeyecek. Kırmızı çizgilerimizi, kırmızı plakalara değişmeyiz… Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun teklifine hadi oradan diyebilen Türk milliyetçisidir. Biz Mete’nin ıslıklı oklarından ortaya çıkan milli iradenin peşindeyiz” dedi.

“GEVŞEK İTTİFAK BUNLAR”

Toplantıda son olarak söz alan TBMM MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise, sert açıklamalarda bulundu ve muhalefete yüklendi. Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin selam ve sevgilerini getirdiğini ifade eden Akçay, “Tek gayemiz aziz milletin daha güçlü müreffeh ve esenlik içinde olmasıdır. Ülkemizi adım adım geziyor ve vatandaşlarımızla kucaklaşıyoruz. Gelecek hedeflerimizi anlatıyoruz. Bazıları gibi güçlendirilmiş parlamenter sisteme döneceğiz demiyoruz. Siyasi gericilik yapıyorlar. 1.5 yılını bulmayan hükümetlerin, kılını kıpırdatamadığı dönemlere biz çoktan son verdik. Bizim safımız bellidir. Ne amaçlıyorsak milletin geleceği içindir. 5 yıllık geçmişimizde de bu hep böyle olmuştur. 15 Temmuz’da görüldü ki eski sistemle gidemeyeceğiz. Siyasetin temel amacı rekabet ve polemik değildir. Asıl amaç devletin ve milletin esenliğini gözetmektir. İçeride ve dışarıda türlü mücadeleler veriyoruz. Yıllarca terörle mücadele ettik, binlerce canımıza kıydılar şehitler verdik. Bir ve beraber olmamız gerekmiyor mu? Cumhur İttifakı budur. Bize karşı bir ittifak var. Genel Başkanımız 6’lı ganyan dediği, kime hizmet ettikleri belli olmayan zillet ittifakından bahsediyorum. Haksızlık mı ediyoruz?  Siyasi tutum ve duruşları bunları gösteriyor. Zillet ittifakının ortak noktası siyaset yapma adına yaptıkları Türkiye düşmanlığıdır. Millet İttifakı, HDP ile iş tutuyor. Açıkça söylemiyorlar. Çünkü milletten korkuyorlar. Milletin rıza göstermeyeceğini iyi biliyorlar. Gizli kapaklı, merdiven altı siyaseti tercih ediliyor. Gevşek ittifakı bunlar… Bizim milletimiz gevşekleri sevmez.

“CHP ARTIK ATATÜRK’ÜN CHP’Sİ DEĞİL”

CHP’ye yönelik eleştirilerini sıralayan Akçay, “CHP’ye oy veren vatandaşlarıma saygı duyuyorum. Ancak bazı gerçekleri konuşmak zorundayız. Bugün ki CHP Atatürk’ün CHP’si değil. PKK sempatizanları, HDP’liler, Atatürk düşmanları,  kritik noktalara getirildi. Kılıçdaroğlu’nun CHP’si kurucu değerlere savaş açtı. Atatürk Sivas Kongresinde ‘manda ve himaye’yi reddetti. Ancak şu an mandacı zihniyetlerden iktidar dilenir duruma geldiler. Yabancı büyükelçilerle görüşmede yarış içine girdiler. İktidara gelmemize yardım edin, ‘Size hizmet ederiz diyorlar. CHP yöneticileri, terörist cenazesine gidiyorlar. Bebek katili Öcalan’a ‘Umut hakkı verilsin’ diyorlar, Ayasofya tekrardan ‘Müzeye döndürülsün’ diyorlar. Avrupa’nın ve emperyalistlerinden bundan rahatsız olduğunu biliyorduk, 6’lı ganyanda rahatsız. Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ı savunuyorlar. Demirtaş’a ‘Şeref madalyası verilsin’ diyorlar, şerefsize şeref madalyası mı verilir? Sözün bittiği yerdeyiz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesine ‘kaçak saray’ diyorlar ama Beyaz Saray’dan iktidar dileniyorlar” dedi.

“BİR ELİMİZDE KALEM BİR ELİMİZDE KILIÇ”

MHP İl Başkanı Yusuf Garip, toplantı sonrası MHP TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy ve MYK Üyesi Ali Uçak’a birer Yatağan Palası, Kuran-ı Kerim hediye etti. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Türk Gençliği Büyük Kurultayı’nda gençlere hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşması sırasında “Evlatlarım! Elinizde her zaman bir kalem olsun. Ama yeri geldiğinde de elinizde Zülfikar bulunsun” diyerek elindeki kılıcı göstermişti. Akçay, Ersoy ve Uçak bir ellerinde kalem diğer ellerinde ise Yatağan Palasıyla poz vererek Cumhur İttifakı olarak 2023 hedeflerine doğru ilerlediklerinin mesajını verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.