enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Milletvekili Öztürk Süleyman Soylu’ya Denizli’de öldürülen genç kızlar sorusu

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU’ya yazılı soru önergesinde bulundu.

Milletvekili Öztürk Süleyman Soylu’ya Denizli’de öldürülen genç kızlar sorusu
A+
A-

Denizli İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk soru önergesinde Denizli’de son zamanlarda yaşanan kadın öğrenci cinayetleri ile ilgili soruları bakanlığa iletti.

Milletvekili Öztürk, apartlar da konaklayan kadın öğrencilerin güvenliğinin nasıl sağlandığını, bugüne kadar şiddet görerek cinayete kurban giden kaç kız öğrencinin olduğunu sordu.

Öztürk soru önergesinde “Pamukkale Üniversitesi’nde okuyan 2 kız öğrenci, 2 ay arayla kaldıkları apartta eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen kişiler tarafından işlenen cinayete kurban giderek hayatını kaybetmiştir.

Aynı Üniversitede okuyan, apartta kalan bir kız öğrenci de, sosyal medya aracılığıyla hayatının tehlikede olduğunu duyurarak, yetkililerden yardım talebinde bulunmuştur” dedi.

Yaşanan gelişmeler üzeirne Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın “Yine bizi üzen bir apart olayı ile karşı karşıyayız. Apartlarda yaşanan bu gibi elim olayların bir daha tekrarlanmaması için, gereken önlemlerin alınmasında Üniversite Yönetimi olarak hazırız” açıklamasını hatırlatan Yasin Öztürk şu soruları sordu;

Son 5 yıllık dönemde, üniversitelerimizde yakını, eşi ya da tanıdığı bir erkek tarafından şiddet görerek hayatını kaybeden kız öğrenci sayısı ne kadardır?

Son 5 yıllık dönemde, üniversitelerimizde yakını, eşi ya da tanıdığı bir erkek tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla resmi makamlara şikayette bulunan kız öğrenci sayısı ne kadardır?
Son 5 yıllık dönemde, yakını ve/veya tanıdığı erkekler tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla koruma altına alınan kız öğrenci sayısı kaçtır?
Apartlarda kalan kız öğrencilerin güvenliği nasıl sağlanmaktadır?
Üniversitelerde okuyan kız öğrencilerimizin kaldıkları apartlarda can güvenliklerinin sağlanabilmesi açısından üniversitelerimizce alınan tedbirler nelerdir? Kız öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması bakımından yeni tedbirler alınması düşünülmekte midir?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.