enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5885
EURO
34,7950
ALTIN
2.509,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Minik Mucitlerden ‘İnsansız Tarım aracı ve Engelliler İçin Titreşimli Şapka Projesi!

Denizli’nin Sarayköy ilçesi Duacılı Ahmet Güdücü Ortaokulu öğrencileri, projeleriyle büyük beğeni aldı. Öğrenciler, görme engelli bir vatandaşın yolda yürürken önüne çıkabilecek engeli hissetmesi için titreşimli şapka, çiftçiler için internetten kontrollü insansız tarım aracı, cep telefonu şarj eden pedallı bank gibi birçok önemli projeye imza attı.

Minik Mucitlerden ‘İnsansız Tarım aracı ve Engelliler İçin Titreşimli Şapka Projesi!
A+
A-

Sarayköy Duacılı Ahmet Güdücü Ortaokulu tarafından “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı” düzenlendi. Araştırma projeleri sorumlusu Fatma Yelpaze ve Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretmeni Murat Çankaya koordinatörlüğünde öğrenciler tarafından hazırlanan 21 proje, Duacılı Ahmet Güdücü Ortaokulunda sergilendi. Fuar açılışına Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, ilçe protokolü, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

İlçe protokolü sergideki tüm projeleri gezerek öğrencilerden detaylı bilgiler aldı. Tarım ilçesi Sarayköy’de yaşayan öğrenciler tarım üzerine odaklı projeler üretti. Toplumsal farkındalık oluşturan çevre duyarlılığı yüksek projelere de imza atan öğrenciler, engelli vatandaşları da unutmadı. Öğrenciler, hayattaki bir engeli yok edecek bir projeyi de sundu.

“Otomatik tarla süren traktör yaptılar”

Görme engelli vatandaşlar için tasarlanan mesafe sensörlü şapka büyük beğeni toplayan projeler içerisinde yer aldı. Projede görme engelli bir vatandaş sensör özelliği bulunan şapkayı taktığında 1 metre uzağındaki engeli şapkanın verdiği titreşim ile fark edebilecek.

Tarım ilçesi olan Sarayköy’ü de unutmayan öğrenciler otomatik tarla süren traktör, sadece güneş enerjisi ile çalışan araçlar, güneş enerjili korkuluk projesi üretti. Ayrıca akıllı köy evi, cep telefonu şarj eden pedallı bank, otomatik kalp masajı standı, radyo dalgaları ile müzik yapımı ve sokak hayvanları için barınma yerleri yapımı projelere de dikkat çekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.