enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,0521
ALTIN
2.277,29
BIST
8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Mobil kanser tarama tırı Beyağaç’ta

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nün kanserle yürüttüğü mücadelede göz bebeği olan ve ilimizde en ücra noktalara kadar giderek vatandaşlarımızın kanser taramalarını gerçekleştiren Mobil Kanser Tarama Tırı Beyağaçlı prenseslerin hizmetinde faaliyetlerine devam ediyor.

Mobil kanser tarama tırı Beyağaç’ta
20.04.2022
A+
A-

Hayırsever Tülin ve Abdurrahman Mutlubaş tarafından alınan ve gerekli tıbbi donanımı Sağlık Bakanlığı tarafından tamamlanan Mobil Kanser tarama Tırı Denizli’deki faaliyetlerine tam gaz devam ediyor. Tavas, Çameli, Çardak ve Kale’de taramalar gerçekleştiren Mobil Kanser Tarama Tırı’nın yeni durağı Beyağaç oldu. İlçede meme ve serviks kanseri taramaları yapılacak.  

Tırla Birlikte Sağlık Hizmetini Vatandaşımızın Ayağına Kadar Götürüyoruz

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de kanser taramalarının zamanında yapılmasının önemine vurgu yaparak; “Kanser erken tanı konursa tedavisi olan, geç kalındığında ise zor bir süreci içinde barındıran hiç kuşkusuz günümüzün en önemli sağlık sorunlarının başında gelmektedir.  İlimizde de kanser sıklığı ve ölümlerin azaltılması, kanser gelişim sürecinin henüz klinik bulgular ortaya çıkmadan erken evrede tespit edilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bu doğrultuda Mobil Kanser Tarama Tırımız önemli bir görevi yürütüyor. Özellikle kırsal bölgede yaşayıp kanser taramalarına ulaşımda sıkıntı yaşayan bayanlarımıza Mobil Kanser Tarama Tırında meme ve serviks kanseri taramalarını yapıyoruz.  Mobil Kanser Tarama Tırımızda bugüne kadar Tavas, Çameli, Çardak ve Kale ilçelerimizde 5 Bin 53 mamografi çekimi yapıldı ve 226 kadın ileri teşhis merkezine yönlendirilmek üzere sevk edildi.  Yine 719 kadına serviks kanser taraması yapılarak 16’sı ileri teşhis merkezine yönlendirildi. Şimdi de Beyağaç ilçemizde taramalarımızı gerçekleştireceğiz. Beyağaç’ta yaşayan kadınlarımızı kanserle yürüttüğümüz mücadelede bize destek olmaya ve taramalarını yaptırmaya bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.