enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5098
EURO
34,9316
ALTIN
2.439,45
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Nikfer’de vatandaş mermer ocağına karşı ayaklandı

Nikfer’de vatandaş mermer ocağına karşı ayaklandı
12.01.2022
A+
A-

Denizli’nin Tavas İlçesi Nikfer Mahallesi’nde yapılması planlanan mermer ocağı projesi hakkında ÇED süreci başlatılmıştı. Söz konusu proje için, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince bugün saat 14:30’da Nikfer Mahalle Muhtarlığı önünde halkı bilgilendirme toplantısı yapılmasına karar verildi.

Yaşanan sürecin ardından bugün Nikfer mahallesine giden bilgilendirme heyeti büyük bir tepki ile karşılaştı. Mahallede toplanan vatandaşlar hazırladıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla mermer ocağına karşı olduklarını dile getirdiler.  Heyet vatandaşlarla görüşemeden alandan ayrıldı.

MUHTAR KEYSAN’DAN AÇIKLAMA

Gelen heyetle muhtarlık binasında görüşen Ali Keysan yaptığı açıklamada;“Bugün çok önemli bir gün geçirdik. Bölgede bir firma maden araması için ÇED raporu istedi. Bugün bizi bilgilendirmek için geldiler. Mahalle halkı olarak cevabımızı verdik. İstemediğimizi yüzlerine söyledik. Yaptığım görüşmede, ‘Nikfer Mahalle muhtarlığında toplanılmış olup halk bilgilenmek istemediğini beyan etmesinden dolayı toplantı gerçekleştirilememiştir.’ tutanağı yazıldı. Ben de altına ‘Halkın tepkisi dolayısıyla toplantı yapılamamıştır’ diye şerh düştüm ve imzamı attım”dedi.

İŞTE NİKFER’DEKİ PROTESTODAN GÖRÜNTÜLER

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.