enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3160
EURO
35,0944
ALTIN
2.294,93
BIST
9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Öğrenciler 20 yaş altında olunca, öğretmenler ayda 70 ton dezenfektan üretti

Öğrenciler 20 yaş altında olunca, öğretmenler ayda 70 ton dezenfektan üretti
21.04.2020
A+
A-

Cezaevleri, gençlik merkezleri ve meslek liselerinde maske, cilt ve yüzey dezenfektanı, siperlik maske gibi salgın süresince her alanda kullanılabilecek ürünlerin seri üretimine başlandı. Milli Eğitim Bakanlığının talimatıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise gönüllü öğrencileri ile birlikte yüzey dezenfektanı üretimine başladı.

GÜNDE 10 TON ÜRETİM KAPASİTESİ

Salgın öncesinde deterjan üretimi çalışmalarına ara veren meslek lisesi salgının yurt genelinde etkili olmasıyla dezenfektan üretimine ara vermeden devam ediyor. 8 gönüllü öğrenci, 4 öğretmen ve birkaç personelle Denizli ve çevresinde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin taleplerini karşılayan okul 20 yaş ve altı vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması sonucu 4 öğretmen ve personelleriyle günlük yaklaşık 10 ton üretim kapasitesine sahip olduğu öğrenildi. Gelen talebe göre üretim yapan meslek lisesi 1 aylık sürede 70 tonluk talebin karşıladığı belirtildi.

TÜRKİYE’DEKİ 38 OKULDAN BİRİ

Türkiye’de kimya bölümü olan 38 okuldan biri olduklarının altını çizen Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Muhammetdin Kırlı, “Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak biz sadece dezenfektan üretme konusunda görev üstlendik. Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda döner sermayenin kurulması paralelinde bizde 38 tane kimya bölümü olan okullardan biri olarak can siperane çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kimya bölümü olarak Denizli’de mesleki ve teknik eğitim alanında tek okul biziz. Buna bağlı olarak da hem ilimizdeki resmi kurumlar, okullar, belediyeler ve bazı çevre illerin ihtiyacı olan dezenfektan üretimine destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

KISITLAMANIN ARDINDAN ÖĞRETMENLER DEVAM ETTİ

Gelen talep doğrultusunda günlük kapasitelerini yaklaşık 10 tona kadara çıkartılabildiğini belirten Müdür Kırlı, “Günde yaklaşık 10 ton üretim yapabiliriz. Bizim yaklaşık 8-9 öğrencimiz sürekli olarak üretimde bulunmaktaydı. Fakat sokağa çıkma kısıtlamasının sonra devam edemiyorlar. Üretimde bulunamıyorlar. Biz mevcut personel ve öğretmen arkadaşlarımızla üretime devam ediyoruz. Bütün temizlik malzemelerini üretebilecek düzeyde ve kapasitedeyiz. Ama şu anda aciliyet dezenfektan olduğu için yoğunluk bu alanda çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.