enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4253
EURO
34,4712
ALTIN
2.489,78
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Açık
22°C

Öğrenciler Bilge Horoz ile Laodikya’yı Keşfetti

Turizm Haftasında öğrenciler, Bilge Horoz’la Tarihe Yolculuk etkinliği kapsamında Laodikya Antik Kentinde tarihin derinliklerinde yolculuğa çıktı.

Öğrenciler Bilge Horoz ile Laodikya’yı Keşfetti
19.04.2022
A+
A-

Şehrim Denizli ve Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamında Arif Yalınkaya İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerinin katıldığı etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol,  Eğitim Müfettişleri Başkanı Ethem Günay, Laodikya Antik Kenti Kazı ve Restorasyon Çalışmaları Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ve Bilge Horoz öğrencilere eşlik etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici konuşmasında “Turizm Haftası ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Denizlimiz tarihi ve kültürel anlamda çok zengin bir şehir. Öğrencilerimizin de sadece kitaplarda veya videolarda değil canlı canlı tarihi görmeleri için Kültür Turizm Müdürlüğümüzle ortak bir etkinlik düzenledik. Eski çağların en önemli antik kentlerinden biri olan Laodikya’yı öğrencilerimizle birlikte Bilge Horozun eşliğinde keşfediyoruz. Bu keşifte bize rehberlik ederek bizi yalnız bırakmayan Laodikya Antik Kenti Kazı ve Restorasyon Çalışmaları Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek hocamıza da destekleri için çok teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz üzere Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirdiğimiz Şehrim Denizli Projesi kapsamında masal kahramanlarımız Bilge Horoz, Çınar ve Pınar ilimizin bütün ilçelerini gezerek bize tanıtmışlardı.

“Şehrim Denizli Projesi” özel gereksinimli öğrencilerimizle birlikte tüm öğrencilerimizin aynı anda faydalanabileceği Denizli’yi tanıtan fantastik 20 hikâye kitabı ve animasyon niteliğinde 20 video filmden oluşuyor” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol konuşmasında “İl Kültür Turizm Müdürlüğü olarak Denizlimizi önce Denizlililere, sonra bölgemize, tüm ülkemize ve en sonunda tüm dünyaya tanıtmak en öncelikli hedeflerimizdir. Turizm Haftasında da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız ortak çalışma ile ilimizin tarihi yerlerini öğrencilerimize tanıyoruz” dedi.  Etkinlik sonunda Laodikya Antik Kentinin 2 bin yılı aşkın bir süredir zamana karşı ayakta kalarak tarihe tanıklık etmiş yapılarında öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Prof. Dr. Celal Şimşek ve Bilge Horoz ile birlikte drama canlandırdılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.