enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5400
EURO
34,8621
ALTIN
2.424,20
BIST
9.694,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Özel Meta Teknoloji Koleji eğitim hayatına başlıyor

Özel Meta Teknoloji Koleji eğitim hayatına başlıyor
22.07.2020
A+
A-

Denizli’nin yeni eğitim kurumu Özel Meta Teknoloji(MT) Koleji, basın mensuplarıyla buluştu. Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda Özel MT Koleji Okul Müdürü Merve Terzioğlu, kolejin kuruluş nedenini ve projelerini paylaştı. Okulun özel bir kolej olmasına rağmen öğrencilerden eğitim öğretim ücreti alınmayacağına dikkat çeken Terzioğlu, Milli Eğitim Bakanlığı güvencesiyle öğrencilerin ücretsiz olarak kolej eğitimi alacağını açıkladı.

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM DÜNYANIN YÜKSELEN DEĞERİ

MT Kolejinin mesleki ve teknik eğitime dayalı olarak eğitim vereceğini aktaran Terzioğlu, “Meta Koleji eğitimcileri olarak ben ve öğretmen arkadaşlarım dünyaya yön verme hayaliyle geleceğini elleriyle kurmak isteyen gençlerin hayallerini öğrenmek, hayallerini uygulayabilmeleri için ihtiyaç duydukları eğitimi sağlamak ve sonucunda haklı gururunu yaşamak isteyen eğitimcileriz. Biliyoruz ki dünyanın yükselen değeri uygulamaya dayalı bir eğitimdir ve bizim ülkemizde de bunun en başarılı temsilcisi Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleridir. Ki bunu bizzat ülke olarak pandemi sürecinde görmüş bulunuyoruz” dedi.

SON SINIFTA YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA STAJ FIRSATI

Terzioğlu, “Öğrencilerimiz 9-10-11-12. sınıflarda verilen mesleki alan ve dal eğitimi ile seçmiş oldukları mesleklerinde uzmanlaşmaya başlıyor, son sınıfa geldiklerinde mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek için iş hayatına uyumlarını üretim ve hizmet alanlarında artırabilecekleri yurtiçi ve yurtdışı staj programlarına katılarak yaşlarına uygun olarak asgari ücretin yüzde 30′ undan az olmamak kaydıyla işletmelerden ücret alarak çalışmayı, emek vermeyi ve karşılığını almayı erken yaşta tecrübe edebiliyorlar. İşte tam bu noktada biz MT Teknoloji Koleji eğitimcileri olarak hem teorik eğitimi hem de öğrencilerimizin seçtiği meslek dalına ait pratik eğitimi harmanlayarak veriyoruz” diye konuştu.

ÜCRETSİZ KALİTELİ EĞİTİM

Okulun ücretsiz eğitim verdiğine dikkat çeken Terzioğlu, “MT Teknoloji Koleji olarak biz bir özel okul olmamıza rağmen yani öğrencilerimize kolej eğitimi vermemize rağmen Milli Eğitim Bakanlığı güvencesi ile velilerimiz eğitim öğretim ücreti ödemeyeceklerdir. Öğrencilerimiz geliştirilmiş olan en son teknolojiye uygun atölye ve sınıf ortamlarında alanlarında uzman meslek öğretmenlerimiz, mühendislerimiz, uzman öğreticilerimiz sayesinde alanlarında donanımlı ve aranan nitelikli eleman olabilmek için iyi bir eğitim alırken akademik başarıyı hedefleyen öğrencilerimiz için de üniversite seçme sınavlarını kazanabilmeleri için özel programlar uygulanıyor olacaktır. Diplomaları ile birlikte teknisyenlik ünvanı ve mesleki yeterlilik belgesine sahip olan mezunlarımız mesleğe en ön sıralarda atılarak nitelikli iş gücü sınıfında kendine yer edinebilme şansı yakalıyor. Kendi geleceğine ışık tutmak imkanlarına oluşturmak isteyen ülkesinin ekonomisine kendi elleriyle dokunmak Katkı sağlamak isteyen milli manevi ve mesleki değerleri sahip çıkacak tüm öğrencilerimize yaratıcı yenilikçi girişimci üretken ve alanlarında ehil olabilmeleri için biz Meta Teknoloji Koleji eğitimcileri olarak Denizli’deyiz. Ve biz çok farklıyız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.