enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3695
EURO
35,0221
ALTIN
2.323,53
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Pamukkale Belediyesi’nin ücretsiz kurslarına katılımcılardan övgü

Pamukkale Belediyesi’nin ücretsiz kurslarına katılımcılardan övgü
A+
A-

Pamukkale Belediyesi, her yaştan ve her kesimden vatandaşlara yönelik çeşitli dallarda ücretsiz kurslar açmaya devam ediyor. Pamukkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün koordinesinde açılan ücretsiz kurslara koronavirüs nedeniyle ara verilmişti. Haziran ayı başından itibaren kurslarda çalışmalara kalındığı yerden devam ediliyor. Pamukkale Belediyesinin Atatürk Caddesi’ndeki ek binasında el sanatları başta olmak üzere, yabancı dil, işaret dili, diksiyon, halk oyunları, bağlama, ahşap boyama, biçki dikiş, seramik porselen çiçek yapımı kursları gerçekleşirken, Fatih Kapalı Pazar Yeri ve Dokuzkavaklar Kapalı Pazar Yeri’nde ise el sanatları kursları açılıyor. Bu kurslara katılanlar ilgi duydukları alanlarda eğitim alma imkanına sahip oluyor. El sanatları kurslarında ortaya çıkan eserler Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nda hafta sonları sergilenirken, burada kursiyerler eserlerini satarak ekonomilerine katkı sağlayabiliyor. 

YABANCI DİL KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Pamukkale Belediyesinin kurslarından en çok rağbet gören dal yabancı dil oluyor. Almanca kursuna katılan Taner Ulutaşdemir, “Almanca öğrenmek istedim. Buradaki hocalarımız bizlere büyük katkı sağlıyor. Bu imkan için Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür ederim” dedi. İngilizce kursuna katılan Sena Yurtsever ise “Hacettepe Üniversitesi’nde okuyorum. İngilizce hem okulda hem de iş hayatında gerekli olacak. Buradaki eğitim seviyesinin iyi olduğunu düşünüyorum. Burada kelime dağarcığım genişliyor, konuşmam gelişiyor. Emeği geçen herkese ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkürlerimi sunuyorum” derken, aynı kursa katılan Muzaffer Gül de, “Lise öğrencisiyim. İngilizcemi daha da geliştirmek için bu kursa katıldım. Temelden İngilizce öğrenmenin keyfini yaşıyorum. Başkanımız Avni Örki’ye bu imkanlar için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Diksiyon derslerine katılan Ceren Mesci ise “Üniversite öğrencisiyim, öncelikle başkanımıza bize böyle güzel bir imkan sunduğu için çok teşekkür ediyorum. Kursumuz çok verimli geçiyor. Birçok yönden kendimizi geliştirebiliyoruz. Kullandığımız dili konuştuğumuz dili çok güzel bir şekilde ifade etmemize yardımcı oluyor” dedi. İnşaat Mühendisi Gizem Çırak da “Kurslardan internet aracılığıyla haberdar oldum. Toplumda, iletişimin önemli olduğunu ve doğru iletişim kurabilmek için bu kursa katılmak istedim. Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. İşaret Dili kursuna katılan Ahsen Rana Kaçar, “Her an her yerde özel gereksinimli bireyler ile karşılaşabiliriz. Bu yüzden işaret dili kursuna başvurdum. Pamukkale Belediyesine bize bu şansı verdiği için çok teşekkür ediyorum” derken Özhan Turan ise “Dil Bilimleri alanında yüksek lisans öğrencisiyim. Dilin ve iletişimin çok önemli olduğunu bildiğim için bu durumda olan insanlarla da kolaylıkla iletişim kurabilmek amacıyla bu kursa yazıldım. İletişimi sevdiğim için kurstan çok şey öğrendim” diye konuştu.

HALK OYUNLARI VE EL SANATLARI KURSUNA KATILIM YOĞUN

Pamukkale Belediyesinin bağlama kursuna katılan Kültür Bakanlığı Halk Şairi Safiye Samyeli, “Bugüne kadar yazmış olduğum sözleri saz ile birleştirmek hep içimde bir uhdeydi. Bunu saz kursları sayesinde gerçekleştirmiş olacağım. Kursumuzda oldukça hızlı yol alıyoruz. Bizlere bu olanakları sunan Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki’ye çok teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde evde kapanıp kalmayıp, boş zamanlarımızı bu şekilde değerlendirmekten onur duyuyoruz” dedi. Ahşap boyama kursuna katılan Dudu Karakurt “Kursumuzda çok güzel zaman geçiriyoruz, güzel şeyler öğreniyoruz. Eskiden atıl durumda olan malzemeleri boyayarak yada şekil vererek yeniden kullanıyoruz. Hem Pamukkale Belediyemize hem de başkanımız Avni Örki’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu. Biçki-dikiş kursiyerlerinden Fadime Nur Arpaç da “Burada dikiş dikmeyi, makine kullanmayı, tüketimin çok fazla olduğu bu zamanda kendimizin ihtiyaçlarını giderebilmeyi öğrendik. Şu anda tişört, pantolon, etek ve benzer birçok şeyi dikebiliyorum. Bunları Seyir Tepesi’nde açılmış olan stantta satışa sunuyoruz. Bize bu imkanları sağlayan Başkanımız Avni Örki’ye çok teşekkür ediyorum” dedi. El Sanatları kursuna katılan Mine Barutçuoğlu da, “2 yıldır bu kurslara katılıyorum. Çok mutluyum, çok eğlenceli bir ortamımız var. Herkese tavsiye ediyorum. Burada çanta, bez bebek yapımları, kanaviçe tarzı el işleri, takı, toka, kolyeler yapıp, satışlarını gerçekleştiriyoruz. Pamukkale Belediyesine ve başkanımız Avni Örki’ye çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

KURSİYERLERİMİZE VE EĞİTMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise vatandaşların boş zamanlarını iye bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla talep edilen dallarda kurslar açtıklarını ifade ederek, “Bu kurslarımıza halkımızın ilgisi bizleri mutlu ediyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle geçen yıl kurslarımıza zaman zaman ara vermek zorunda kaldık. Haziran ayı başından itibaren çalışmalarımıza tüm tedbirleri alarak yeniden başladık. Kursiyerlerimiz ilgi gösterdikleri alanlarda istedikleri kursa katılıp eserlerini ortaya çıkarıyor. Bu eserleri de Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı olan Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nda sergileyip satış yaparak ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Kısa süre içinde birçok mahallemizde spor kurslarımız da açılacak. Bununla ilgili hazırlıklarımız son aşamaya geldi. Kurslara katılan kursiyerlerimize ve eğitim veren öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.