enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Pamukkale Belediyesinin Uçkunla Mücadelesi Devam Ediyor

Pamukkale Belediyesinin Uçkunla Mücadelesi Devam Ediyor

Pamukkale Belediyesi, vatandaşların yaz aylarını sivrisinek sorunu yaşamadan geçirmesi için yoğun çaba harcıyor. Kış aylarında sivrisineklerin yaşamlarını sürdürdüğü rögarlar çevreye ve diğer canlılara zarar vermeyen ürünle sıcak sisleme yöntemiyle ilaçlanırken, bu sayede sivrisineklerin çoğalmasının önüne geçiliyor. İlçe genelinde sayıları 40 bini bulan rögar kapaklarının içi 1 Kasım-1 Nisan tarihleri arasında düzenli olarak ilaçlandı. Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Mayıs ayı başından Kasım ayına kadar sürecek olan sivrisinek uçkunla mücadeleye devam ediyor. Bunun için 11 ekip kurulurken, ilçenin 61 mahallesinde düzenli olarak gece ilaçlaması yapılacak. Ayrıca 15 ekiple rutin olarak, karasinek uçkun, karasinek larva, sivrisinek larva, sazlık ve yeşil alanlarda ilaçlamalar devam ediyor. Tüm ilçede bu konuda adete seferberlik ilan eden ekipler, vatandaşların yaz aylarını sorunsuz geçirmesini sağlamak için aralıksız çalışıyor.

SİNEK SORUNU OLMASIN DİYE ÖNLEM ALINIYOR

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ilçede yaşayan tüm vatandaşların sağlığı ve mutluluğu için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Biz tüm imkanlarımızı halkımız için seferber ediyoruz. Yaz aylarında en çok şikayet olan konu sivrisinek oluyor. Ekiplerimiz kış döneminde sisleme yöntemiyle daha sivrisinekler üremeden mücadeleye başlıyor. Bunun yanında Mayıs ayından Kasım ayına kadar da uçkun mücadelemiz 61 mahallemizde düzenli olarak gerçekleşiyor. Gece ilaçlaması olarak gerçekleşen bu mücadele ile de vatandaşlarımızın sivrisinek sorunu yaşamasının önüne geçmek istiyoruz. Kıymetli vatandaşlarımızdan ricamız sivrisineklerin yumurtalarını bıraktığı ve üreme kaynağı olan su birikintilerinin oluşmasına engel olmaları. Sevgi, emek ve güvenle Pamukkale için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.