enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3627
EURO
34,9648
ALTIN
2.326,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Pamukkale’de Patifest rüzgârı esti

Pamukkale Belediyesi, Denizlili hayvan severleri “Denizli Patifest 2022”de buluşturdu. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Can dostlarımız ve onları sahiplenen güzel insanlarla festivalde bir araya geldik. İçinde bulunduğumuz alanı ‘Patipark’ haline getirmek istiyoruz” dedi.

Pamukkale’de Patifest rüzgârı esti

Pamukkale Belediyesi ile Sempati Hayvanları Koruma Derneği iş birliği ile düzenlenen “Denizli Patifest 2022” hayvan dostlarının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Akutpark’ta düzenlenen festival, Denizlili rock grubu Kafadenk’in konseriyle başladı. Festival kapsamında birbirinden güzel yarışma ve etkinliklerle hem can dostları hem de hayvan dostları güzel bir gün geçirdi. Çeşitli türlerdeki köpekler aksesuar ve kıyafetleriyle renkli görüntüler ortaya koydular. Pati Festivali’ne katılım yoğun olurken, festival amacına ulaşarak, sokak hayvanlarına da destek sağlandı.

“PATİ PARK” MÜJDESİ GELDİ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Burada can dostlarımızla bir aradayız. Festivalimizin üçüncüsünü düzenlerken, geçen senelerde tanıştığımız can dostlarımızla da karşılaşıyoruz. Geçen yıl tanıştığımız can dostlarımızın bu yıl, yavrularıyla, çocuklarıyla gelmeye başladığını gördük bu da ayrı mutlu etti bizi. Bugün keyifli bir ortamı güzel bir katılımla paylaştık. Festivalimize katılan tüm hayvan dostlarına teşekkür ediyorum” dedi. Hayvan severlere müjde veren Başkan Örki, “Festivali düzenleme amacımız evlerinde, apartmanlarında can dostlarıyla bir arada yaşayan, can dostlara kucak açıp bakan vatandaşların birbirleriyle tanışarak, kaynaşmalarına ortam hazırlamaktı. Bugün halk ozanı Neşet Ertaş’ın ölüm yıl dönümü. Büyük ozan türkülerinde bile hayvan sevgisine değiniyor. Bu coğrafyayı birlikte paylaşıyoruz. Aynı havayı birlikte teneffüs ediyoruz ve bu paylaşımı hakça adaletli bir şekilde yapabiliriz diye bu mesajı vermeye çalıştık. İnsan olarak bizim üzerimize düşen vazifeler var. Dinimiz bize emretmiş ki hayvanlara iyi bakacağız. Kültürümüz bize emretmiş ki karıncayı bile incitmeyeceğiz. Ozanlarımız öyle bir hassasiyet koymuş ki ortaya nerede bir yük taşıyan hayvan görsem o yük benim sırtımda hissederim demiş. O zaman bizim özümüzde benliğimizde hayvanlara iyi davranmak yatıyor. Olabildiğince bu sevgi iklimini, bu iyilik iklimini halka halka her yere yayalım istedik. Aynı zamanda da yerel yönetimler olarak sokaklarda yaşayan hayvanların bakımı ve rehabilitasyonu da görevlerimiz arasında. Bu festivali yaptığımız parkımızı PATİPARK haline getirme projemiz var. Bunu da hayata geçirerek can dostlarımıza yönelik projemizi hayata geçirmek istiyoruz.

İnşallah keyifli bir atmosferi önümüzdeki sene daha keyifli bir şekilde sürdürmeyi planlıyoruz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HAYVAN DOSTLARINDAN PAMUKKALE BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

“Denizli Patifest 2022”ye katılan hayvan dostları Pamukkale Belediyesinin etkinliğinden çok memnun kaldıklarını belirterek, festivalin devamını beklediklerini söylediler. Hayvan severlerden Gamze Ateş, Zehra Kantekin ve Kubilay Özcan Pati Festivalinde hem can dostları hem de hayvan severlerin birbirleriyle gelerek, güzel bir sosyalleşme ortamı yaşadıklarını ifade ederek, “Pamukkale Belediyesine ve hayvan derneklerimize teşekkür ediyoruz. Üç yıldır hep geliyoruz bu festivale. Güzel bir amacı olması yanında çok güzel bir gün geçirmemize ortam hazırlanmış. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye çok teşekkür ediyoruz” dediler. Etkinlik sonunda yarışmalarda dereceye giren can dostları ve sahiplerine madalyaları verilirken, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye de plaketle teşekkür edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.