enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5334
EURO
34,9533
ALTIN
2.431,20
BIST
9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Pamukkale hayranı Rus, dünyaca ünlü heykeltraşa Aziz Philippus’un heykelini yaptırdı.. Bu Heykel Denizli’ye binlerce turist çekecek!

Yaklaşık 22 yıldır her sene Pamukkale’de antik havuza gelen 93 yaşındaki Rus Angelina Rogalskaya Denizli turizmi için dikkat çeken bir hediye hazırladı. Pamukkale hayranı Rogalskaya Hierapolis’te bulunan Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan ve çarmığa gerilerek şehit Aziz Plilippus’un Martyrıonu’na konulması için dünyaca ünlü heykeltraş Gregory Pototsky’e Plilippus’un heykelini yaptırdı. Heykel Hierapolis’te sergilenmesi için hediye edilmek isteniyor ve resmi girişimler devam ediyor. Heykelin, bölgeye turizm açısından büyük katkı vermesi ve çok sayıda turist çekmesi bekleniyor.

Pamukkale hayranı Rus, dünyaca ünlü heykeltraşa Aziz Philippus’un heykelini yaptırdı.. Bu Heykel Denizli’ye binlerce turist çekecek!
30.10.2022
A+
A-

Denizli dünyanın önemli turizm bölgelerinden biri konumunda. Denizli, Pamukkale’nin travertenleri ve Hierapolis’in termal sularının yanı sıra Hıristiyan dünyası için dini açıdan önemli bir yer. Özellikle Hierapolis eşsiz termal suları ile bir şifa kaynağı görülmesinin yanı sıra, hem Pagan dönemlerinde hem de Hristiyanlık döneminde kutsal kent sayıldı. Bunun nedeni de İ.S. 80 yıllarında Hierapolis’e Hristiyanlığı yaymaya gelen ve Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan Aziz Philippus’un burada çarmıha gerilerek öldürülmesidir. İ.S. 4. yüzyılda Hristiyanlık resmi din olduktan sonra Aziz Plilippus adına gömüldüğü yerde bir şehitlik yapıldı. Dini ve ruhi tedavi merkezi olarak yapılan yapı sekizgen planlı. Ortasındaki mermer kaplı alanda da Aziz Philippus’un mezarı var. Günümüzde de birçok kilise Aziz Philippus bayramını kutlayıp ayin düzenliyor. Mezar Kilisesi; 1.YY da yapılmış şapelli bir mezarın çevresine inşa edilmiş üç nefli bir kilise. Hac ziyaretine gelenler tarafından ilgi gören bir mekan.

PAMUKKALE HAYRANI, DÜNYACA ÜNLÜ HEYKELTRAŞA AZİZ PLILIPPUS’UN HEYKELİNİ YAPTIRDI

Pamukkale’nin eşsiz travertenleri, Hierapolis’in şifa kaynağı termal sularına hayran kalan Rus Angelina Rogalskaya yaklaşık 22 yıldır senede iki defa Denizli’ye gelerek 15’er gün geliyor. Hierapolis’e bir armağan hazırlamak için harekete geçen 93 yaşındaki Rogalskaya dünyaca ünlü heykeltraş Gregory Pototsky’e 50 bin dolar karşılığında Aziz Plilippus’un heykelini yaptırdı. Denizli turizmine büyük katkı koyacak olan heykelin hediyesi için Turizmci Ali Aktürk’ten destek isteyen Rus heyet, Aktürk’ün katkıları ile ilgili makamlarla heykelin Hierapolis’te sergilenmesi için girişimlere başladı. Girişimler devam ederken dünyaca ünlü heykeltraş Gregory Pototsky yaptığı heykeli Denizli’ye getirerek Richmond Otel’de Angelina Rogalskaya, Rusya Dışişleri’den Natalia Mezentseva ve Ali Aktürk’ün katılımı ile sergiledi.

AKTÜRK: “PAMUKKALE’YE TURİST AKIMI HER ZAMAN ARTARAK DEVAM EDECEK”

Aziz Philippus heykelinin Denizli turizmine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Turizmci Ali Aktürk; “Dünyanın 55 ülkesinde 195 heykel yapmış Gregory Pototsky, Hz. İsa Peygamber’in 12 havarisinden biri olan Aziz Plilippus’un heykelini yaptı. Heykelin Hierapolis’te sergilenmesi için hukuki süreç devam ediyor. Sürecin tamamlanmasının ardından Aziz Plilippus heykeli konumlandırılacak. Böylece bölgemize turist akımı artacak. Bunun bir örneği Antalya Demre’de oldu. 2000 yılında Demre’deki Aziz (St.) Nikolaos Kilisesi önündeki Nikolaos heykelini Gregory Pototsky yaptı. Bölyece Antalya Demre’ye turist akımı sağlandı.”dedi.

POTOTSKY:”PROJEDE YARDIMCI OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Egeyön TV mikrafonlarına konuşan dünyaca ünlü heykeltraş Gregory Pototsky ise; “22 yıl önce Türkiye için St. Nicholas heykelini yaptım.Ve Türkiye müthiş dini hoşgörü fikriyle 21. yüzyıla girdi. Rusya ve Türkiye kardeş gibidir ve bizi muhteşem bir dostluk birleştiriyor. 20 yılda milyonlarca insan St.Nikolas’a geldiler ve Türk turizmini güçlendirdiler. Umarım ki Pamukkale’de duracak olan havari Saint Aziz Philippus heykeli de binlerce Rus turisti ve bütün dünyadan Hristiyanları Pamukkale’ye çeker ve turizmi daha da güçlendirir. Bence bu heykel Rus ve Türk arasında dostluğun sembolüdür, ve en önemlisi bugün iki devletin birbirine yardım etmesinin ve büyük devletler oluşunun tarihi anıdır. Başkan Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyada barış,hoşgörü ve dostluğun olmasını sağlamak için her şeyi yapan günümüzün en güçlü liderleridir.Bu yüzden ideolojik ayrımcılığımız yoktur, biz birbirimize anlayışla yaklaşırız. Bu projede yardımcı olan herkese büyük teşekkür ederim. Özellikle bu heykeli getirebilmem ve Türkiye’ye (Pamukkale’ye) hediye edebilmem için bir çok şey yapan Ali beye teşekkür ederim. Ben inanıyorum ki Saint Aziz Philippus heykeli dünyada barış olmasına yardımcı olacak. ” diye konuştu.

AKTÜRK’E MADALYA

Heykelin Denizli’ye kazandırılması için büyük çaba harcayan Turizmci Ali Aktürk’e, Rusya Dışişleri’den Natalia Mezentseva tarafından Rus Emek ve Yiğitlik madalyası takdim edildi. Mezentseva; “Sayın Ali bey, bu büyük işleriniz ve birçok turist ve hacılar için yaptığınız hizmet ve yardımlarınızdan ötürü size bu  Rus Emek ve Yiğitlik madalyasını takdim etmeme izin verin. Ali Aktürk’ü madalya taktim ediyorum ve en önemlisi biz Rusya ve Türkiye arası dostluğun sonsuza dek süreceğine inanıyoruz ve bunu biliyoruz. Bizim farklı inançlarımız var ama hepimiz barış için beraber dua ediyoruz ve St. Aziz Philippus bizim yanımızda olacak.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.