enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3352
EURO
35,0901
ALTIN
2.234,39
BIST
8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
14°C
Denizli
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Çok Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Pamukkale Üniversitesi’nden gündeme oturan sorular hakkında açıklama geldi

Pamukkale Üniversitesi’nden gündeme oturan sorular hakkında açıklama geldi

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü öğrencilerine final sınavlarda iki dikkat çeken soru yöneltildi. Sözcü Gazetesi’nden Selami Aydın’ın haberine göre; final dönemi sorusu olarak öğrencilerin karşısına önce “Türk savcılığı ülkenin üst mahkemesinden hangi Kürt yanlısı ana muhalefet partisinin yasaklanmasını istedi” sorusu çıktı. Sorunun yanıt seçenekleri ise sırasıyla İYİ Parti, MHP, HDP, Saadet Partisi ve Ak Parti olarak gösterildi. Bir diğer soruda ise hangi kurumun Kürt yanlısı muhalefet partisini yasaklayabileceği soruldu. Cevaplarda Yargı Uyuşmazlıkları Mahkemesi, HSK, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay seçenekleri yer aldı.

TAHKİKAT BAŞLATILDI, SORULAR İPTAL EDİLDi

Konu ile ilgili Pamukkale Ünivesitesi’nden yapılan açıklamada;”Ulusal basına yansıyan ve PAÜ İİBF İktisat Bölümü öğrencilerine bahar dönemi finallerinde yöneltilen iki soru iptal edilmiş olup, gerekli tahkikat ve incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız. Pamukkale Üniversitesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin milli birlik ve beraberlik ile bölünmez bütünlüğü hususlarındaki duruşumuz her daim bellidir.”ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.