enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5836
EURO
34,8316
ALTIN
2.411,21
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
29°C

2. Pamukkale Spor Oyunları Tanıtım Toplantısı Yapıldı

2. Pamukkale Spor Oyunları Tanıtım Toplantısı Yapıldı
25.04.2018
A+
A-

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında ilki düzenlenen ve 4-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenecek 2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları Lansmanı Pamukkale’de düzenlendi.Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin lansmanda, “Belediyemiz 4 yıllık bir belediye ve kurucu bir belediye başkanıyım. 50-100 yıllık belediyelerin cesaret edemediği organizasyona imza atmaktan büyük bir onur duyuyorum. İstenilirse, spora gönülden destek veriliyorsa başarılamayacak hiçbir şeyin olmadığını görüyorsunuz. Bu yıl spor oyunlarımıza farklı dallarda ilave ederek diğer branşları da dikkate aldığımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Bugün Pamukkale Travertenlerinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Ersin Düzen, Merve Toy, Alper Uçar, Mehmet Demirkol ve çok sayıda davetli katıldı.

Demirkol: “Spor ülkemizdeki madde bağımlılığı konusunda en önemli ilaç”

Tanıtım toplantısında söz alan ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol, “Sporun Türkiye’de yaygınlaşmasından ziyade yeniden ele alınması gerekiyor. Sporu başka türlü algılamamız gerekiyor. Bu tip otganizasyonlarla sporu yeniden ele alıp, her bir bireye yaygınlaştırmazsak sporu kavga ve gürültü olarak algılayacağız. Bunu değiştirerek hayatın her alanına yaymak lazım. Çocuklarımıza aşılamamız lazım. Spor ülkemizdeki madde bağımlılığı konusunda en önemli ilaç. Bu tip organizasyonlar sporu hayata nasıl sokmamız gerektiğini, nasıl hyatımızın bir parçası yapmamız gerektiğini daha anlatacak diye umuyorum. Buraya yatırım yapanları da kutluyorum. Bunların devamı gelip gelenekselleşir” dedi.

Gürlesin: “Bu sene farklı branşlar ilave ettik”

Demirkol’un ardından söz alan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin“Pamukkale Belediyesi’nin geçen yıl Ekim ayı Cumhuriyet Bayramı’nda başlatmış olduğumuz ve geleneksel hale getirmeyi planladığımız Pamukkale Spor Oyunları’nın bu yıl ikincisini gerçekleştireceğiz. Geleneksel olması konusunda ilk başta hedef koymuştuk. Belediyemizin bakış açısı sadece bir kere yapıp kenara çekilmek değil; başlangıçta koymuş olduğumuz hedeflerde bugün geldiğimiz noktada ikincisini haftaya gerçekleştireceğiz. Bugün lansmanımızda misafirlerimizle detaylar konuşuluyor. Belediyemiz 4 yıllık bir belediye ve kurucu bir belediye başkanıyım. 50-100 yıllık belediyelerin cesaret edemediği organizasyona imza atmaktan büyük bir onur duyuyorum. İstenilirse, spora gönülden destek veriliyorsa başarılamayacak hiçbir şeyin olmadığını görüyorsunuz. Bu yıl spor oyunlarımıza farklı dallarda ilave ederek diğer branşları da dikkate aldığımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Tok: “Spor turizmini geliştirecek”

Spor oyunlarına bu yıl ikinci defa katılacak olan spor spikeri Merve Tok ise, “Geçen sene 29 Ekim’de başlamıştı ve bende ilk oyunlarda burada olma fırsatı yakalamıştım. İkincisi için yeniden buradayım. Pamukkale turizm anlamında hareketliliğin arttırılmaya çalışıldığı bir yer. Turizm dışında spor oyunlarının spor turizmine de destek olacağını düşünüyorum. Turizm anlamında başka bir turizm penceresi daha açacak. Birçok branşın eklendiğini düşünürsek büyük bir gelişme var. Daha gelişmiş olup, bunun her sene artacağını düşünürsek eğer spor turizmi denmesi için bir engel yok. Bizlerde spor camiasının birer parçası olarak organizasyona destek vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Uçar: “Böyle bir organizasyona destek vermek benim için çok önemli”

Lansmanda yer alan Artistik Buz Pateni Milli Takım Sporcusu Alper Uçar organizasyon için,  “Okul hayatının büyük bölümü burada geçmiş, burada yaşamış biri olarak böyle bir organizasyona destek vermek benim için çok önemli. Bu organizasyonu önümüzdeki yıllarda uluslararası bir düzeye taşımak adına da her türlü çabayı göstereceğimi bilmenizi isterim. Başkanımız ve ekip arkadaşları bu konuda ne kadar samimi ve istekli olduklarını ifade ettiler. Bende inandığım için buradayım. Bu tür organizasyonlarda çok fazla yer almayan birisiyim. Diğer branşlardaki arkadaşlarımızda Cuma günü buraya gelecek. Onlarda açılış töreninde bizimle birlikte olacak. Benim tek bir hayalim var; biçok ülkede spor ve turizmin birbiriyle iç içe olduğunda o ülkenin tanıtımı çok daha kolay bir şekilde gerçekleşiyor. Ardından da çok fazla bir gelişim gösteriyor. Pamukkale yıllardır herkesin bildiği bir yer. Şimdi önemli olan sporla birlikte Pamukkale’yi biraz daha fazla tanıtabilmek, daha fazla insanların ilgisini seçebilmek. Bu konuda da tabii ki ilk görev belediyemize, ikinci görevde bizim gibi ülkesini seven vatandaşlara düşüyor” dedi.

Spor Oyunları Programı Açıklandı

Tarih Saat Etkinlik Yer
25 Nisan 2018 11.00 Söyleşi (Mehmet Demirkol, Ersin Düzen PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi
25 Nisan 2018 17.00 Basın Lansmanı  Pamukkale Travertenleri
4 Mayıs 2018 10.00-19.00 Sosyal Etkinlik Alanı  PAÜ Açık Tenis Kortları (Tören Alanı)
4 Mayıs 2018 19.30 Meşaleli Kortej Yürüyüşü  KYK Kavşağı (Amfi Park)
4 Mayıs 2018 20.30 Panel-Konser  PAÜ Kongre Kültür Merkezi
5-6 Mayıs 2018 10.00-17.00 Taekwondo Turnuvası  PAÜ Spor Salonu
5-6 Mayıs 2018 10.00-17.00 Masa Tenisi Turnuvası  PAÜ Çadır Spor Salonu
3-6 Mayıs 2018 10.00-17.00 Çim Hokeyi Turnuvası  KYK Sentetik Çim Saha
5-6 Mayıs 2018 10.00-17.00 3×3 Basketbol Turnuvası  PAÜ Açık Tenis Kortları (Tören Alanı)
5 Mayıs 2018 10.00-18.00 Sosyal Etkinlik Alanı  PAÜ Açık Tenis Kortları (Tören Alanı)
6 Mayıs 2018 10.00 Uluslararası 2. Pamukkale Yarı Maratonu  Pamukkale Natural Park (Kocaçukur)
6 Mayıs 2018 13.00 Pamukkale Halk Koşusu  Pamukkale Natural Park (Kocaçukur)
6 Mayıs 2018 10.00-17.00 Ok Atışları Gösterisi  Pamukkale Natural Park (Kocaçukur)
6 Mayıs 2018 15.00 Pamukkale Bisiklet Turu  Karahayıt – Natural Park (Kocaçukur)
5-6 Mayıs 2018 10.00-17.00 Yamaç Paraşütü – Yelken Kanat Gösterisi  Pamukkale Natural Park (Kocaçukur)
6 Mayıs 2018 10.00-17.00 Balon Gösterisi  Pamukkale Natural Park (Kocaçukur)
6 Mayıs 2018 10.00-19.00 Sosyal Etkinlik Alanı  Pamukkale Natural Park (Kocaçukur)
6 Mayıs 2018 20.00 Kapanış Etkinlikleri (Murat Dalkılıç Konseri)  Pamukkale Natural Park (Kocaçukur)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.