enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3712
EURO
34,9854
ALTIN
2.326,10
BIST
9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Başkan Gürlesin, Sarıkamış Şehitlerini Unutmadı

Başkan Gürlesin, Sarıkamış Şehitlerini Unutmadı
08.01.2018
A+
A-

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Sarıkamış Harekatı’nın 103. yılı dolayısıyla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda vatandaşlara çorba ikramında bulundu. Başkan Gürlesin, “Ecdadımız bundan 103 yıl önce Rusları kuşatmak ve Kars, Ardahan, Artvin gibi doğu illerini geri almak adına, 18 gün süren bir mücadele verdi. Mücadele devam ederken fırtına ile yağan kar, yolları tıkayıp, çadırları yıktı. Arkasından da dondurucu soğuklar bastırınca, 60 bin Osmanlı askeri ve 30 bin Rus Askeri donma, dizanteri ve tifo gibi hastalıklardan dolayı şehit düştü. Şehitlerimizin ardından geçen 103 yıl da acımız hala dinmedi. Şehitlerimizin ruhu şad olsun” dedi.

Sarıkamış Harekatı’nın 103. yılı dolayısıyla tüm ülkede “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla anma etkinlikleri düzenlendi. Bu etkinlikler kapsamında Denizli’de Valilik tarafından organize edilen etkinliklere Pamukkale Belediyesi de katkıda bulunarak, şehitlerin ruhuna vatandaşlara çorba ikramında bulundu. Denizli’de ki Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında, Delikliçınar Yeni Cami’de sabah namazının ardından şehitler için mevlit okundu, dua edildi. Delikliçınar Meydanı’ndan Denizli Valiliği’ne kadar Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü gerçekleştirildi. Etkinliğe Denizli Valisi Hasan Karahan, Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Metin Düz, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“ŞEHİTLERİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN”

“22 Aralık 1914 tarihinde başlayarak 18 süren, Sarıkamış Harekatı’nda 60 bin Osmanlı askeri ve 30 bin Rus Askerinin donarak ve hastalanarak şehit düşmesinin üzerinden tam 103 yıl geçti” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Enver Paşa’nın emriyle, Rusları kuşatmak ve Kars, Ardahan, Artvin gibi Doğu illerini geri almak amacıyla başlayan mücadelede şehit düşen tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Pamukkale Belediyesi olarak, Sarıkamış Şehitleri’ni anma etkinliklerine katılarak, Delikliçılar Yeni Cami’de sabah namazının ardından şehitlerimiz için okunan mevlide iştirak ettik. Ardından, Pamukkale Belediyesi olarak, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda vatandaşlarımıza 2 bin 500 adet çorba ikramında bulunduk. Tüm şehitlerimizin ruhuna dua okuduk” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.