enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Başkan Gürlesin’den İmar Yönetmeliği Öncülüğü

Başkan Gürlesin’den İmar Yönetmeliği Öncülüğü
07.11.2017
A+
A-

Ülkemizde 1 Ekim’de yürürlüğe giren “Yeni İmar Yönetmeliği” ile ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in öncülüğünde tüm ayrıntılarıyla ele alındığı bilgilendirme semineri düzenlendi. Başkan Gürlesin “Yeni kurulan ilçelerden biri olarak imar konusunda tüm ayrıntılara dikkat ediyoruz. Geçmişten gelen imarla ilgili sorunları çözmekle birlikte, yeni kanuna uygun olarak hareket ederek vatandaşlarımızın imarla ilgili tüm sıkıntısına çözüm üretmek istiyoruz” dedi.

Pamukkale Belediyesi’nce organize edilen ve Grand İtimat Otel’de düzenlenen “Yeni İmar Yönetmeliği” seminerine, ilçe belediyeleri, mimarlar ve mühendisler yoğun ilgi gösterdi. İki gün süren seminere Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in de katılırken, konuşmacı olarak alanında uzman Türkiye Belediyeler Birliği Yapı Daire Başkanı Abdurrahman Keleş yer aldı.

GÜRLESİN, “EN İYİ HİZMETİ VERME GAYRETİNDEYİZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, üst yapıdan alt yapıya ve rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kültür, sanat, sosyal belediyecilik alanında da başarılı işler yapmaya devam ettiklerini ifade ederek,  halka en iyi hizmeti verme noktasında belediye personelini eğitimlerine de ağırlık verdiklerini söyledi. 1 Ekim’de yürürlüğe giren Yeni İmar Yönetmeliği’nin önemine dikkat çeken Başkan Gürlesin, “Amacımız, tüm belediye personelimizle birlikte halkımıza en kaliteli hizmeti vermek. Bu amacımız doğrultusunda da son olarak ‘Yeni İmar Yönetmeliği’ hakkında hem belediye personelimizin hem de diğer kurumlardan imar konusunda faydalanmak isteyen herkese açık olarak seminer düzenledik. Seminerde, vatandaşımızın bina yapımından arsa alımına kadar birçok konuda bilgilendirdik. Son yıllarda hükümetimizin çalışmaları ve imar yönetmeliğindeki düzenlemelerle farklılıklar oluştu.

2013 yılından sonra özellikle 3 tane farklı yönetmelik vardı. 30 Haziran’da yeni bir yönetmelik çıktı ve 3 ay uzatıldı. 1 Ekim 2017 itibari ile bütün yönetmelikler bir kenara bırakılıp tek yönetmeliğin çatısı altında yürünmeye çalışıyor. Sıcağı sıcağına bu yönetmelikte yorum farkları olmaması anlamında bir seminer olsun istedik” dedi. Türkiye Belediyeler Birliği Yapı Daire Başkanı Abdurrahman Keleş, İmar konusunun çok önemli olduğuna dikkat çekerek, semineri organize eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.