enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3868
EURO
35,0513
ALTIN
2.325,75
BIST
9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Gastro Pamukkale’ye Muhteşem Gala

Gastro Pamukkale’ye Muhteşem Gala
17.12.2017
A+
A-

Pamukkale Belediyesi’nin kentin turizmine katkı sağlamak amacıyla Gastronomi Derneği ile ortaklaşa düzenlediği ‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’nın galası yoğun katılımla gerçekleşti.

[dropcap]Ü[/dropcap]lke genelinden alanının ünlü isimlerinin Pamukkale’ye gelmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale’nin adını sadece turizm ile değil sağlık, spor ve bu tur etkinliklerle hem ülke genelinde hem de Dünya’da daha çok duyuluyor” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin

Pamukkale Belediyesi, kent turizmine katkı sunmak  amacıyla önemli bir projeye ev sahipliği yaptı. Pamukkale Belediyesi ve Gastronomi Derneği İşbirliği ile ‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’ ülke genelinden önemli isimlerin katılımı ile Rıchmond Pamukkale Otel’de yapıldı. Dünyaca ünlü aşçıların eğitimler verdiği, workshop çalışmalarının düzenlendiği ‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’ 2 gün boyunca butik pastacılık alanında figür eğitimleri, animasyon modelleme, artistik teknikler, balık, et, tavuk yemekleri üzerine yarışmalarla devam etti. Ülke genelinden 250 şefin katıldığı etkinliğe gelenlerin 30’u uluslar arası yarışmalarda derece alan isimler.

GASTRO PAMUKKALE AŞÇILIK VE PASTACILIK ŞAMPİYONASI

‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’nda Öztiyakiler Aşçılık Şampiyonası, Dr.Paste Butik Pastacılık Şampiyonası ve Gastronomi eğitimleri de yapıldı. Duygu Tuğcu, Ebru Savaş, Betül Çelebi, Ayça Güler, Tuğba Yavaşça, Betül Doğan, Pınar Aran etkinlikte, telli sistem figür eğitimi, gül yapımı, boyama teknikleri, Royal lcing teknikleri, artistik teknikler, animasyon modelleme, ifade eğitimi gibi başlıklarda eğitimler verdi. Dr.Paste Butik Pastacılık Şampiyonası’nın jüri üyeliğini Duygu Tuğcu, Ayça Güler, Ebru Savaş, Betül Çelebi ve Baransel Duman yaptı. Etkinlik sonunda dereceye giren yarışmacılar için ödül töreni düzenlendi. Öztiyakiler Aşçılık Şampiyonası’nda restoran başlangıç tabağı, kanatlı kümes ve av hayvanları tabağı, balık tabağı, et yemeği tabağı, Türk tencere yemeği grand prix gibi alanlarda, aşçılar kıyasıya yarıştı. Öztiyakiler Aşçılık Şampiyonası’nda jüri üyeliğini Hasan Ali Karabulut, Mümin Durutlu, Battal Yıldırım, İbrahim Halil Kör, Haldun Tüzel yaptı.

MADALYALAR VERİLDİ

Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’nda kategorilerinde başarılı olarak madalya almaya hak kazanan isimler belirlendi.  Altın madalya olan isimler Sinem Yıldırım, Zeynep İnal, Nazlı Yavuz, Nezahat Metin Undan, Betül Bulduk, Aysel Oktay, İbrahim Çelik,  Nuray Keskin Zorlu, Müge Göçmen, Murat Tekdemir, Ergül Çetinkaya, Rümeysa Renk, Murat Çetin, İbrahim Demirli, Aslı Demir, Havva Ceren, Akın Yürük, Melike Oluk oldu. Aslı Demir, Aleyna Öztürk, Şule Çetin, Büşra Doğan, Raziye Korkut, Fatma Yener, Ahem Alçın, Nilgün Egemen, İbrahim Çelik, Hamide Tekdemir, Ayşegül Kocabıyık, Durmuş Ali Can, Hatice Bal, Furkan Altuntaş, Atanur Balcı, Hülya Aycan, Emre Yıldız, Kübranur Orhan, Kemal Yörük, Ahmet Onur Zorlu Çoban, Mustafa İnce ve Tolga Kaya ise gümüş madalya almaya hak kazandı. Bronz madalya alan isimler ise Fatma Yener, Zeynep İnal, Hülya Aycan, Mine İflah, Yeliz Yayla, Ayşegül Kocabıyık, Ceren Bayramoğlu, Emine Kubat, Sinem Yıldırım, Dilek Zarıç, Çiğdem Moo Taşpa, Birce Tanık, Salise Aydın, Mehtap Arık, Ebru Anar, İbrahim Uşma, Beryzanur Polat, Cüneyt Sevim, Utku Şahin, Dilan Tan, Yüce Ayaz ve Kaan Çalışkan oldu.  

“TANITIM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’nın galası yoğun katılımla gerçekleşti. Gün boyu yapılan yemekler ve pastalar beğeniye sunuldu. Dereceye girenlerin ödüllendirildiği galada konuşan Gastro Derneği Başkanı Köksal Zengin Köksal, Pamukkale Belediyesi’nin verdiği destek için teşekkür ederek, “Biz böyle bir etkinliği yapacağımız zaman sayın başkan ile görüşmeler yaptık. Pamukkale Belediyesi’nin verdiği destekle bu etkinliği yaptık. Türkiye’nin en önemli isimleri buraya geldi. Katılan herkese teşekkür ederim” diye konuştu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise Pamukkale adının her platformda duyulmasını istediklerini belirterek,  “Pamukkale sadece turizm ile tanınmayacak. Aşçılık çok önemli bir sektör. Bu sektörün önemli isimlerinin Pamukkale’ye gelmesi de güzel. Biz Pamukkale’nin adını her şekilde duyurmak istiyoruz.

Termal sağlık ile birlikte Pamukkale Spor Oyunları ile spor alanında ilçemizi tanıttık. Şimdi de bu etkinlikle ülkemizin dikkatini gastronomi ile çektik. Gerçekten çok önemli isimlerin jüri üyeliği yaptığı yarışmalarda ortaya çıkan eserler de çok değerli. Biz Pamukkale Belediyesi olarak bu tür etkinliklerde yer almaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından Gastro Derneği Başkanı Köksal Zengin Köksal, desteklerinden dolayı Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür plaketi verdi. Törenin devamında ‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’na sponsorluk desteği veren kişi ve kuruluşlara da çeşitli plaketler verildi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.