enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5921
EURO
34,8652
ALTIN
2.502,81
BIST
9.684,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Görevinden alınan Rektör Bağ’ın Teknokent maaşı Sayıştay Raporu’nda

Görevinden alınan Rektör Bağ’ın Teknokent maaşı Sayıştay Raporu’nda
06.10.2020
A+
A-

Sayıştay’ın 2019 yılı raporları yayınlandı. Sayıştay Raporu’nda en çok dikkat çeken konulardan biri Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), eşine özel kadro ilanı açıp anlaşılınca görevinin disiplin cezası nedeniyle kanunen son verilen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ oldu. Rektör Bağ’ın bununla da yetinmediği Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Teknokent’e Genel Müdür olarak atayıp, aylık 11 bin lira maaş aldığı ortaya çıktı.

PAMUKKALE REKTÖRÜ TEKNOKENTTEN DE MAAŞ ALDI

Eşi için adrese teslim kadro ilanı açması nedeniyle görevden alınan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Pamukkale Teknokent Yönetici Şirketten aldığı ücret ile denetime takıldı. Personel ödemeleri incelendiğinde; üniversitenin yüzde 73’lük hisse bedeli ödeyerek ortak olduğu şirkette, rektörün aynı zamanda genel müdür, üniversitedeki bir öğretim üyesinin de genel müdür yardımcısı olarak çalışmasının kanuna aykırı olduğu kaydedildi. Bu görev nedeniyle rektörün genel müdür maaşı (2019’da 11 bin TL), öğretim üyesinin ise genel müdür yardımcısı maaşı (2019’da 9 bin TL) aldığı tespit edildi.

Aykırı.com.tr’nin haberine göre; Sayıştay’ın raporunda, Üniversite’nin Rektör Bağ’a Genel Müdür maaşı, üniversiteye mensup bir öğretim üyesine de Genel Müdür Yardımcısı ünvanınıyla maaş ödendiği tespit edildi. Raporda, Rektör’e ve öğretim üyesine maaşın Aralık 2016’dan beri ödendiği belirtildi.

REKTÖRE 11 BİN, ÖĞRETİM GÖREVLİSİNE 9 BİN TL

Pamukkale Teknokent’e kendisini Genel Müdür olarak atayan Rektör Bağ’a 2019 yılı itibariyle her ay 11 bin TL maaş ödendiği, Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan öğretim görevlisine ise 9 bin TL ücret ödendiği ifade edildi.

ÖĞRETİM ÜYESİ MAAŞ ALMAYA DEVAM EDİYOR

Raporda, Rektör Bağ’a ödenen maaşın 15 Nisan 2020 yılı içerisinde durdurulduğunun belirtilmesine rağmen öğretim üyesine ödenen Genel Müdür Yardımcılığı maaşının devam ettiği belirtildi. Ayrıca raporda, “2019 yılı içerisinde Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılığı için Rektör ile Öğretim Üyesine yapılan ödemeler için herhangi bir işlem yapılmamıştır.” denildi.

Sayıştay raporunda Rektör’ün Genel Müdür, öğretim görevlisinin ise Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmasının 2547 sayılı Kanunun ruhuna aykırı olduğu belirtilirken, “2019 yılı için Pamukkale Teknokent Yönetici Şirketinde Rektör ve Öğretim Üyesinin, Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunamayacakları gibi bu görevlerinden dolayı maaş da alamayacakları değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.