enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,0521
ALTIN
2.277,29
BIST
8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Pamukkale Belediyesi Dev Bir Organizasyona Daha Ev Sahipliği Yapacak

Pamukkale Belediyesi Dev Bir Organizasyona Daha Ev Sahipliği Yapacak
13.12.2017
A+
A-

Pamukkale Belediyesi, kent turizmine katkı sunmak amacıyla önemli bir projeye daha ev sahipliği yapacak. 16-17 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’ Pamukkale Belediyesi ve Gastronomi Derneği İşbirliği ile gerçekleşecek. Başkan Gürlesin, “Gastronomi ülkemizde ve hatta dünya da sektörel olarak hızlı büyüme süreci yaşıyor. Bizler de, kendi içinde farklı alanları bulunan pasta, tatlı gibi birçok çeşitli dallarda ün kazanmış, dünyaca ünlü aşçıların katılacağı, ‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyacağız” dedi.

Pamukkale’de yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu, tek bir alanda değil her alanda göstermeye devam eden Pamukkale Belediyesi, ilçenin adını spordan, sanata her alanda duyurmak için farklı projelere imza atmaya devam ediyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 16-17 Aralık 2017 tarihleri arasında Richmond Pamukkale Termal Otel’de düzenlenecek olan ‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’nın ilçe tanıtımı için yapılan renkli ve farklı etkinliklerden biri olacağını belirtti. Dünyaca ünlü aşçıların eğitimler vereceği, workshop çalışmalarının düzenleneceği ‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’ 2 gün boyunca butik pastacılık alanında figür eğitimleri, animasyon modelleme, artistik teknikler, balık, et, tavuk yemekleri üzerine yarışmalar düzenlenecek.

“TANITIM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “İnsanoğlu varlığından beri yemek ile uğraşmaktadır. Geçmişten bugüne kadar gelen bir sürü yiyecek pişirme tekniği hala günümüzde kullanılsa da,  yeni yöntemler bulunarak insanların beğenisine sunulmaktadır. Gastronomi de bir anlamda kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen disiplin diyebiliriz. ‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’nda da ülkemizin önemli aşçıları, alanlarında ödüller almış bir çok aşçının katılımı ile farklı alanlarda yemek yarışması düzenlenecek. Farklı ve bir o kadar da hem izlemeye ve yemesine doyamayacağımız bir etkinlik olacağını düşündüğümüz organizasyonumuza tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.3

 

 GASTRO PAMUKKALE AŞÇILIK VE PASTACILIK ŞAMPİYONASI

 ‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’ 16-17 Aralık 2017 tarihlerinde saat 10.00-17.00 saatleri arasında Richmond Pamukkale Termal Otel’de düzenlenecek. Gastronomi Derneği ve Pamukkale Belediyesinin işbirliğinde yapılacak organizasyonda, Öztiyakiler Aşçılık Şampiyonası, Dr.Paste Butik Pastacılık Şampiyonası ve Gastronomi eğitimleri olacak. Duygu Tuğcu, Ebru Savaş, Betül Çelebi, Ayça Güler, Tuğba Yavaşça, Betül Doğan, Pınar Aran etkinlikte, telli sistem figür eğitimi, gül yapımı, boyama teknikleri, Royal lcing teknikleri, artistik teknikler, animasyon modelleme, ifade eğitimi gibi başlıklarda eğitimler verecekler. 16 Aralık 2017 tarihinde saat 08.00’da kayıtların başlayacağı Dr.Paste Butik Pastacılık Şampiyonası’nın jüri üyeliğini Duygu Tuğcu, Ayça Güler, Ebru Savaş, Betül Çelebi ve Baransel Duman yapacak. Etkinlik sonunda dereceye giren yarışmacılar için ödül töreni düzenlenecek. 16-17 Aralık 2017 tarihlerinde iki günde de saat 09.00’da kayıtların başlayacağı Öztiyakiler Aşçılık Şampiyonası’nda restoran başlangıç tabağı, kanatlı kümes ve av hayvanları tabağı, balık tabağı, et yemeği tabağı, türk tencere yemeği grand prix gibi alanlarda, aşçılar kıyasıya yarışacak. Öztiyakiler Aşçılık Şampiyonası’nda jüri üyeliğini Hasan Ali Karabulut, Mümin Durutlu, Battal Yıldırım, İbrahim Halil Kör, Haldun Tüzel yapacak.

Program ile ayrıntılı bilgiye www.gastronomidernegi.com.tr adresinden ve gastropamukkale olarak facebook sayfasından detaylı bilgiye ulaşılabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.