enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Pamukkale Belediyesi Sağlıksız Üretime İzin Vermiyor

Pamukkale Belediyesi Sağlıksız Üretime İzin Vermiyor
13.10.2017
A+
A-

Pamukkale Belediyesi, halk sağlığını korumak için çalışmalara ara vermeden devam ediyor.  Zabıta ekipleri ilçede sağlıksız koşullarda üretim yapan iş yerlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Denetimlerde, kaçak iş yerlerine gerekli işlemlerin uygulandığını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Halkımızın sağlığını önemsiyoruz. Bu amaçla da Zabıta ekiplerimizce rutin denetimlerimiz devam ediyor.  Sağlıksız koşullarda üretim yapan işletmelere gerekli olan cezaları uyguluyoruz” dedi.

Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, düzenli gerçekleştirdikleri denetimleri sürdürürken, gelen ihbarları da değerlendiriyor. Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Gıda Tarım Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda sağlıksız koşullarda peynir ve süt ürünleri ile küçükbaş-büyükbaş sakatatı üretimi yapan işyerlerine yönelik çalışma gerçekleştirdi. Korucuk Mahallesi’ndeki adreslere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte giden Pamukkale Belediyesi Zabıta ekipleri, ruhsatsız kaçak imalathanelerde 1500 kg peynir ve süt ürünleri ile 190 kg küçükbaş-büyükbaş sakatatı el koyarak imha etti.  İşyerleri mühürlenirken, sahiplerine de idari para cezası kesildi.

“HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN İŞYERLERİNE İZİN VERMEYİZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Belediye Zabıta ekiplerinin denetimleri ile ilçede halk sağlığını tehdit eden gıda üretimi yapan işyerlerine geçit vermeyeceklerini belirtti. Halk sağlığını korumak adına rutin denetimlerini aralıksız sürdüklerini ifade eden Başkan Gürlesin, “Halkımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Halk sağlığını korumak adına düzenli olarak sürdürdüğümüz denetimler dışında, vatandaşlarımızdan gelen ihbarları da anında değerlendirerek diğer kurumlarla da ortak hareket ederek gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz. Önceki akşam, gelen ihbar üzerine harekete geçerek, Korucuk Mahallesinde işyerlerinde sağlıksız koşullarda izinsiz, peynir gibi süt ürünleri ile sakatat üretimi yapıldığı tespit edildi. İzinsiz üretimi yapılan gıda ürünleri imha edildi, işletme sahiplerine de gerekli idari para cezası kesildi. Pamukkale Belediyesi olarak, gıda üretimi yapan işletmelerin hijyen koşullarına uygun şartlarda, yasalara uygun olarak üretim yapması adına, görev alanımız içerisinde aralıksız olarak denetimlerimizi sürdürüyoruz. Halkımızın sağlığını tehdit eden işyerlerine geçit vermeyeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.