enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3293
EURO
35,0375
ALTIN
2.280,20
BIST
8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Termalin Başkenti Zirveye Hazır

Termalin Başkenti Zirveye Hazır
20.09.2017
A+
A-

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale, başta Türkiye olmak üzere, Denizli ve Pamukkale İlçesi’nin gelişimine önemli katkı sunacak olan, 52 ülkeden yerli-yabancı 300’e yakın kişinin katılacağı Termal Sağlık Turizmi Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak olan Pamukkale Belediyesi, zirve için son hazırlıklarını tamamladı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “52 ülkeden 256 yabancı ve 100 yerli heyetin katılacağı Termal Sağlık Turizmi Zirvesi’ne ev sahipliği yapacağız. Hem ülkemizin hem ilimizin ve ilçemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacak kongre, ülkemizdeki diğer kaplıca bölgelerine de örnek teşkil edecektir” dedi.

20-24 Eylül 2017 tarihleri arasında 52 ülkeden sağlık bakanlığı temsilcilerinin, doktorların, fizik rehabilitasyon uzmanlarının ve 250 yerli seyahat ile sigorta acentesi temsilcisinin katılacağı Termal Sağlık Turizmi Zirvesi’ne destek veren Pamukkale Belediyesi, zirve için Karahayıt, Pamukkale ve Akköy’de hazırlıklarını tamamladı. Denizli’nin tanıtımına çok büyük bir katkı sağlayarak, Pamukkale ve Karahayıt’ın Denizli termal turizm destinasyonu haline getirecek olan dört günlük program dahilinde, zirveye katılacak yerli yabancı 300 kişilik kafile için farklı organizasyonlar da düzenlendi. Tamamen kentin tanıtımına yönelik düzenlenen program, 21 Eylül 2017 tarihinde 09.30’da bisiklet turuyla başlayacak. Karahayıt Meydanı’ndan başlayacak bisiklet turu, Antik Roma Hamamı, Doğa Termal, Kırmızı Su Parkı, Kent Ormanı, Nobel Tıp Merkezi, Pam Termal Otel, Polat Termal Otel, Colossae Termal Otel, Kuzey Kapı güzergahından ilerleyecek, katılımcılara Pamukkale ve Karahayıt bölgesinin tarihi ve doğa güzellikleri tanıtılacak. Pamukkale Belediyesi tarafından organize edilen bisiklet turu için de son hazırlıkların tamamlandığını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Denizli ekonomisine katkı sunulması açısında büyük önem arz eden Termal Sağlık Turizmi Zirvesi sonrasında, Pamukkale, Karahayıt, Akköy bölgesinin sadece Denizli ya da Pamukkale İlçesi için değil Türkiye ve hatta tüm dünya için önemli bir termal merkez olduğunu anlatmış olacağız. Sadece ilimiz ve ilçemiz açısından değil ülkemiz ve hatta tüm dünya ülkeleri açısından büyük önem arz eden bir zirve gerçekleştireceğiz. Pamukkale, Karahayıt ve Akköy üçgeninin Termal Sağlık Turizmi’nin merkezlerinden birisi. Bizlerde bu merkezin daha iyi tanıtılması ve geliştirilmesi açısından büyük önem arz eden zirveye ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı gururluyuz” dedi.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.