enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5518
EURO
34,8868
ALTIN
2.430,33
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
29°C

Pamukkale’de Nerede Kalınır? | Konaklama Tavsiyeleri

Pamukkale’de Nerede Kalınır? | Konaklama Tavsiyeleri
27.07.2020
A+
A-

Pamukkale hem beyaz cenneti hem Antik Kleopatra Havuzu hem de Hiarapolis Antik Kenti ile tek seferde hem tatil hem de gezi turunuzun vazgeçilmezi olabilir. Her tatil ve kültür gezisinde akla gelen ilk soru nerede kalınır? olmaktadır. Bu nedenle ümraniye escortlar bizde sizler için Denizli Pamukkale’de nerede kalınır? sorusunun yanıtını bu yazımızda derledik.

Pamukkale’de Nerede Kalınır?

M.Ö. 2. Yüzyıldan bugüne insanlara şifa dağıtan ve  UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş olan Pamukkale, Menderes Irmağı’nın meydana getirdiği vadi üzerinde bulunan bir coğrafi güzelliğimizdir. Antik kenti ve travertenleri ile bir cazibe merkezi haline gelen Pamukkale’nin şehir merkezine uzaklığı yaklaşık olarak 20 km.’dir.

Dünyanın her köşesinden ziyaretçi alan bu doğal güzelliği ziyarete gelenler  için konaklama açısından iki alternatif bölge bulunmaktadır.  Biri Pamukkale ilçe merkezi, diğeri ise yine Pamukkale’ye çok yakın olan Karahayıt Mahallesi’dir. Bu bölgelerde konaklama hesaplıdır aynı zamanda beş yıldızlı oteller ve butik oteller bulunmaktadır.

Butik otelleri tercih edenler için en büyük avantaj, antik kent Hierapolis’e ve travertenlere yakın olmalarıdır. Eskiden köy olan Karahayıt Mahallesi, mükemmel konaklama fırsatları sunmakla birlikte Pamukkale ilçe merkezine sadece 7 km uzaklıktadır. Bunun yanı sıra SPA ve termal havuz imkanlarını da bulundurmaktadır.

Pamukkale Konaklama Alternatifleri

Fizyoterapi merkezleri de bulunan bazı otellere ev sahipliği yapan Karahayıt doğallığı ile bilinmektedir. Bazı otellerin kendilerine özel servisleri bulunmakla birlikte, hem Karahayıt hem de Pamukkale’den Denizli il merkezine düzenli minibüs seferleri bulunmaktadır. “Pamukkale’de Nerede Kalınır?” diye soracak olanlar için Karahayıt ve Pamukkale mahallesi seçenekler arasındadır.

Bazıları yöreye ait şaraplarla ev yemekleri sunan bu oteller, bölgeye gelen ziyaretçileri en iyi ağırlama konusunda rekabet halindedirler. Travertenlere uzaklıkları değişen mesafelerde oteller bulma imkanı vardır. Kimilerinin havuzları mineral açısından zengin sularla doldurulan bu otellerin doğa manzaralarının yanı sıra mutfaklarında Türk mutfağından örnekler bulmak da mümkündür. Açık büfe ve alakart restoran şeklinde yemek servisi yapılabilen bu otellerin bazılarında ise sadece sezonda değil, sene boyunca etkin bir şekilde havuz hizmeti vermektedir.,

Pamukkale’ye ulaşım olanaklarını öğrenmek için Pamukkale’ye nasıl gidilir başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Pamukkale Otelleri ‘nde Neler Var?

Buhar odası, hamam, havuz ve sauna hizmetleri bulunduran otellerin bazılarında kapalı ve açık seçenekleri bir arada bulunduranlar da mevcuttur. Pamukkale’deki oteller akşam eğlenceleri için vazgeçilmez bir konumdadırlar. Oteller menü açısından farklı alternatifler bulundurmaktadır. Bunlardan bazıları diyabet menü, vegan menü, diyet menü, vejetaryen menü gibi seçeneklerdir. En lüks Pamukkale otellerinden dahi erken rezervasyon ile daha hesaplı bir hizmet alma imkanı vardır. Kimi otellerde kredi kartsız rezervasyon ve  ücretsiz rezervasyon iptali gibi imkanlar bulunmaktadır. Modern, şık ferah otellere Karahayıt ve Pamukkale’de kolayca ulaşabilirsiniz.

Pamukkale Travertenleri hakkında detaylı bilgi için Pamukkale Travertenleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Pamukkale’de Nerede Kalınır?

Bazı otellerde erkek ve kadın müşterilere hitap edebilecek “dorm odası” hizmeti bulunmaktadır. Dolayısıyla otelden ziyade “hostel” hizmeti de sunulmaktadır. Bu seçenek yalnız seyahat eden ve başka insanlarla kalmaktan rahatsız olmayan tatilciler için iyi bir alternatiftir. Kapalı termal havuz neredeyse her otelde bulunur. Bu sayede bekar tatilciler için de Pamukkale’de konaklama sorunu çözülmüş olur. Bundan ziyade tercihini çift kişilikten yana kullananlar ise ücret açısından avantajlı konumdadırlar. Sadece travertenler değil, Hierapolis antik kentinin de gezilmesi açısından her ikisine de yakın bir konumda konaklamak idealdir. Denizli Kebabı’nın ve Denizli’ye has yemeklerin de yapıldığı bu otellerde bütçeye uygun avantajlarla karşılaşmak  mümkündür.

Denizli Valiliğinin hazırladığı “Pamukkale Tanıtım Filmini” aşağıdaki YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/-oSQvK1zfO0
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.