enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5854
EURO
34,7959
ALTIN
2.511,26
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Pandemi sonrası Sarayköy tarım ve sağlığın başkenti olacak

Pandemi sonrası Sarayköy tarım ve sağlığın başkenti olacak
29.05.2020
A+
A-

Egeyön Haber ve Pamukkale TV’nin ortak yayınında Gazeteci Ahmet Deda’nın konuğu olan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçesinde devam eden ve yapılacak projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Özbaş, ‘Köykent’, ‘Serakent’, termal sağlık ve Fizik, Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi projelerini anlattı.

KÖYKENT PROJESİ

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçede tarımı kalkındırmak adına bir proje geliştirdiklerini açıkladı. Köykent olarak adlandırılan proje hakkında Özbaş,”Özel sektör çalışanları Sarayköy’de şehirden uzak ve doğanın içinde bir arazi aldılar. Bu bölgede kendi yerleşimlerini kuracaklar. Tek katlı ‘köy usulü’ yerleşim ile burada kümeslerini kuracaklar, buraya yerleşen her vatandaşın önünde 300-400 metrekarelik ekip, biçebileceği arazisi olacak. Ben bu projenin Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyorum. Bu proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 100.000’lik imar planları için mesafe aldık. Orada yerleşen kişiler bir kooperatif kuracaklar. Enerjilerini kendileri üretecekler. Kanalizason ve arıtma tesislerini yapacaklar. Doğayı hiç kirletmeden, ağaç diken, çevreci bir yerleşim olacak. Bu yerleşim en az 250 konutluk olacak. Bu proje pandemi sürecinden önce bize geldi. Çok heyecanlandık. Bakanlık sürecini bizzat takip ettim. Bu proje ile köylerde yaşayan insanlar evlerinin tadilatına başladı. Bu projenin detayları önümüzdeki aylarda belli olacak.”dedi.

500-600 DÖNÜMLÜK ARAZİYE SERAKENT PROJESİ

Sarayköy’de bulunan Serakent projesinden de bahseden Özbaş,”Türkiye’nin ilk tarıma dayalı organize sera bölgesi Sarayköy’de. Yaklaşık bin dönümlük arazizin 500-600 dönümü yaklaşık 11 hak sahibine yapıldı. Pandemi dönemi ile biraz sekteye uğrasa da orada inşaatlar başlayacak. Proje çok ilgi gördü. Yurtdışıdan projeye ortak olmak için belediyemize gelenler oldu. O bölgeden tamamı ihracat olacak ürünler yetişecek. Yani Sarayköy’de 500-600 dönümlük bir Serakent olacak.”ifadelerini kullandı.

SARAYKÖY TERMALE YATIRIM BEKLİYOR

Pandemi süreci sonrası büyük atılım beklenen sağlık turizmi için Termal Sağlık atılımı hakkında değerlendirmelerde bulunan Özbaş, maalesef termal kaynakların bulunduğu bölgede yatırımlar geride kaldığını ifade etti. Bölge için Turizm ve Kültür Bakanlığı ile çalışmalar yürüttüklerini ancak sahiplenilmemiş yatırım bekleyen araziler olduğunu söyledi. Orada bulunan tesislerin sözleşmelerinde herhangi bir yatırıma termal su sağlamak yönünde taahhütleri olduğunu söyledi.

FİZİK,TEDAVİ VE REHABİLİTASYON HASTANESİ PROJESİNİ ANLATTI

Temal sağlığın yanı sıra İl Sağlık Müdürlüğü ile yürütülen Fizik, Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi projelerinin olduğunu belirten Özbaş,”Siyasi erklerin takip ettiği en az 100 yataklı Fizik, Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi için bir kaç araziyi İl Sağlık Müdürlüğümüze sunduk. Bakanlık tarafında proje takip ediliyor.”şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.