enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5610
EURO
34,6876
ALTIN
2.491,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

PAÜ’de Denizli Adamı ve Taş Devri’nde Denizli Konuşuldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turist Rehberleri Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Taş Devri’nde Denizli ve Denizli Adamı’ konulu konferans Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cihat Alçiçek’in katılımıyla gerçekleştirildi.

PAÜ’de Denizli Adamı ve Taş Devri’nde Denizli Konuşuldu

Gerçekleşen konferansta 2002 yılında ‘Denizli Adamı’nı keşfeden Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Genel Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alçiçek, Denizli’nin Taş Devrindeki halini ve ‘Denizli Adamı’nın keşif sürecini anlattı.

Anadolu’nun bilinen ilk ve tek taş devri insanı olan ‘Denizli Adamı’nın yaklaşık olarak 1,2 milyon yıl önce yaşadığını belirten Prof. Dr. Alçiçek bulunan bireyin erkek ve Homo Erectus türüne ait olduğunu belirtti.  Prof. Dr. Alçiçek, ayrıca traverten mermer ocaklarında gergedan, geyik, timsah, mamut ve zürafa gibi hayvanların da fosillerini bulduklarını söyledi.

Konferans sonunda, PAÜ Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Naci Polat, Prof. Dr. Mehmet Cihat Alçiçek’e ziyaretleri ve deneyimlerini kendileri ile paylaşmasından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.