enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5869
EURO
34,7988
ALTIN
2.513,75
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
16°C
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

PAÜ Eğitim Fakültesinde İki Program Akredite Oldu

PAÜ Eğitim Fakültesinde İki Program Akredite Oldu

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 8 Şubat 2019 tarihinde akreditasyon başvurusu yapan “İngilizce Öğretmenliği Normal Öğretim Programı” ile “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Normal Öğretim Programı” yoğun bir çalışmanın neticesinde, Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) Eğitim Fakülteleri Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (EFAK) tarafından 2019-2020 değerlendirme döneminde değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda İngilizce Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Normal Öğretim Programları 15 Mayıs 2023 tarihine kadar geçerli olmak üzere üç yıl süreyle akredite edildi. EPDAD Akreditasyon Sertifikası alan bu programlara ilişkin bilgi,  YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer almak üzere Yükseköğretim Kuruluna iletildi.

“Kalite çalışmalarımız devam edecek”

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, bir yıl süren akreditasyon süreci sonunda iki lisans programının akredite olmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. İngilizce Öğretmenliği ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programlarının bir dış değerlendirici kuruluşu olan EPDAD – EFAK tarafından akredite edilmesinin;  bu programlarda nitelikli bir eğitim verildiğinin de bir kanıtı olduğunu belirten Dekan Can, önümüzdeki süreçte de Eğitim Fakültesinin kalitesini artırmaya ve kanıtlamaya yönelik çalışmalara devam edileceğini söyledi. Dekan Prof. Dr. Bilge Can, bu süreçte özveri ve fedakârlık gösteren dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve öğretim elemanları ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektör Bağ: “Hedefimiz, Tüm Fakültelerimizdeki Bölümlerimizin Akredite Olması”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ şunları söyledi: “Yönetime geldiğimiz günden bugüne; fiziki, teknoloji ve araştırma alt yapılarının yanında eğitim kalitemizi de arttırmaya yönelik pek çok yeniliğe imza attık. Bu yeniliklerin sonucu olarak bölümlerimizin verdikleri eğitimler önde gelen değerlendirme kuruluşları tarafından akredite edildi. Elde ettiğimiz bu başarılar bizleri mutlu ederken aynı zamanda başarılarımızı sürdürme konusunda bizlere güç veriyor. Hedefimiz, Eğitim Fakültemizin diğer programları ile birlikte diğer fakültelerimizin bölümlerinin de akreditasyonlarını tamamlamaktır. Başta Dekanımız Prof. Dr. Bilge Can olmak üzere Eğitim Fakültemizin İngilizce Öğretmenliği ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerindeki akademisyenlerimizi tebrik ediyor, bu süreçte emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.