enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3706
EURO
35,0351
ALTIN
2.323,12
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

PAÜ Hastanesinde Dünya Diyabet Günü etkinliği düzenlendi!

PAÜ Hastanesinde Dünya Diyabet Günü etkinliği düzenlendi!
19.11.2021
A+
A-

Diyabet, kan şekerini düzenleyen insülin hormonunun üretilememesi veya üretilmesine rağmen yeterli etki etmemesine bağlı olarak oluşan ve kan şekeri yüksekliği ile giden bir hastalıktır. Tip 1 Diyabet, genellikle çocukluk çağında, pankreasın yeterli insülin üretememesine bağlı olarak ortaya çıkan kalıcı bir diyabet türüdür ve tedavisinde insülin kullanılır. Önlenebilir bir hastalık değildir. Kan şekeri yüksekliği nedenli çok idrara çıkma, çok su içme, ağız kuruluğu, düzenli yemek yenmesine rağmen kilo verme, halsizlik gibi şikayetlere neden olur. Ülkemiz verilerine göre ortalama tanı yaşı 9-10 yaş, yıllık yeni vaka görülme sıklığı 9-10/100.000 olarak bildirilmiştir.

PAÜ Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi BD. Başkanı Doç. Dr. Bayram Özhan şu açıklamalarda bulundu ; Tip 1 diyabetli çocuklar, doktor kontrolünde uygulanan insülin tedavisi ve uygun beslenme planı ile sağlıklı bir yaşam sürdürebilir. İnsülin, 1922 yılında Dr. Frederick G. Banting tarafından keşfedilmiş olup, Banting’in doğum günü olan 14 Kasım Dünya Diyabet Günü ilan edilmiştir.

Amacımız çocukların motivasyonlarını artırmak

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı ekibi olarak, 14 Kasım Dünya Diyabet gününde minik hastalarımızla keyifli bir gün geçirmek istedik. Ekip olarak onlara küçük sürprizler hazırladık. Amacımız diyabet farkındalığının arttırılması, sosyal olarak bir araya gelme ve kaynaşmasının sağlanması ve böylece hastalık ile ilgili tutumlarında motivasyonun arttırılmasıydı.

PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel konuşmasında ; “ Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı olarak Denizli ili ve çevre illerden, 0-18 yaş arasında yaklaşık 300 Tip 1 diyabet hastasını izlemekteyiz. Ekibimiz iki öğretim üyesi, iki yan dal uzmanı, diyabet hemşiresi ve diyetisyenden oluşmakta. Bölgeye hizmet vermekten gurur duyuyoruz “dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.