enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5988
EURO
34,7865
ALTIN
2.496,29
BIST
9.474,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

PAÜ ile Öz-Sağlık İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Öz-Sağlık İş Sendikası, arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

PAÜ ile Öz-Sağlık İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
16.12.2020
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi ile Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz-Sağlık İş Sendikası arasında, PAÜ Hastanelerinde görev yapan, Öz-Sağlık İş Sendikasına üye kamu işçilerinin ücret iyileştirmeleri ve sosyal haklarını içeren toplu iş sözleşmesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Öz-Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert tarafından imzalandı.

Atılan imzaların ardından konu ile ilgili olarak duygu ve düşüncelerini paylaşan Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları söyledi. “Sendikanın birçok üniversite ile toplu iş sözleşmeleri yaptığını biliyoruz. Toplu iş sözleşmelerinin merkezi olarak yapılması taraftarıyız. Çünkü her üniversitenin imkânları değişik olabilir. Kanaatim, sağlık bakanlığında olduğu gibi sözleşmelerin merkezi olarak yapılmasıdır. Sağlık çalışanı olarak sadece doktor yok. Doktorun yanında hemşire var, yardımcı sağlık çalışanı var, güvenlik görevlisi var. Bunların hepsini sağlık çalışanı olarak değerlendiriyoruz. Bu çalışanların mesaisinin olmadığını hepimiz biliyoruz. Covid-19 ile mücadelede en ön safta sağlık çalışanlarımız var. Kendilerine Allah’tan güç ve kuvvet diliyorum. Allah onların yardımcısı olsun. Bu arada, yine Covid-19 nedeni ile sağlık şehitlerimiz oldu. Onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. İmzaladığımız toplu sözleşmelerin, sağlık işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Toplu sözleşme ile ilgili olarak duygularını paylaşan Öz-Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert ise “Üniversite yönetimimize teşekkürlerimi sunuyorum. Burada gerçekten hem ücret hem de sosyal haklar noktasında çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini koruyacak bir model oluşturmaya çalıştık. Sendikal anlamda ortak projeler noktasında her zaman ortak çalışma yapmaya hazırız. Yapılan sözleşmenin, hastanemize, üniversitemize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza töreninin ardından günün anısına karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.