enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

PAÜ’den açıklama geldi.. Yapılan bağış yerinde kullanıldı mı?

Pamukkale Ünivesitesi Hastanesi’ne 2015 yılında bağış yapan bir vatandaş bağışladığı paranın yerinde kullanılmadığını ifade ederek suç duyurusunda bulunduğu iddia edildi. Konuyla ilgili Pamukkale Üniversitesi’nden açıklama geldi. Açıklamada; “Saygıdeğer bağışçımız Halil İbrahim Palazca tarafından 2015 yılında Hastanemize 500.000 TL bağış yapıldığı ve bu bağışın yerinde kullanılmadığı noktasında yanıltıcı ve mesnetsiz bilgilerin sosyal medyada kamu ile paylaşıldığı görülmüştür. Şunu rahatlıkla ifade edebiliriz ki Hastanemize geçmişte olsun, şu anda olsun, gelecekte olsun yapılmış, yapılan ve yapılacak her bağış maksadı kapsamında kullanılmış ve kullanılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

PAÜ’den açıklama geldi.. Yapılan bağış yerinde kullanıldı mı?

Denizli’de bir haber sitesinde yayınlanan bir haberde; “Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yapılacak olan Anestezi Yoğun Bakım ünitesi için 2015 yılında 500 bin lira şartlı bağışta bulunan iş insanı Halil İbrahim Palazca, paranın amacı dışında kullanıldığını öne sürerek 7 yıl sonra parasını geri istedi. Palazca, “Şartlı bağış yapmıştım. Tesadüfen paranın döner sermayeye aktarıldığını öğrendim. Doyurucu bir cevap alamadım. Suç duyurusunda bulundum” diye konuştu. Öte yandan PAÜ’den ise karşı açıklama geldi. Sosyal medya adresinden bir paylaşım yapan PAÜ yetkilileri, iş insanının yaptığı bağışın yerine getirildiğini duyurdu.” bilgisi yer aldı.

Yapılan haberdeki iddiaya yönelik Pamukkale Ünivesitesi’nden konuyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamda şu ifadelere yer verildi;

Saygıdeğer bağışçımız Halil İbrahim Palazca tarafından 2015 yılında Hastanemize 500.000 TL bağış yapıldığı ve bu bağışın yerinde kullanılmadığı noktasında yanıltıcı ve mesnetsiz bilgilerin sosyal medyada kamu ile paylaşıldığı görülmüştür.

Şunu rahatlıkla ifade edebiliriz ki Hastanemize geçmişte olsun, şu anda olsun, gelecekte olsun yapılmış, yapılan ve yapılacak her bağış maksadı kapsamında kullanılmış ve kullanılacaktır. Bu bağışların hiçbiri amacı dışında kullanılamaz. Ayrıca tüm kanun ve yönetmelikler buna engeldir. Yöneticilerimiz, bağış konusunda hassas ve özenli olduğu gibi tüm Yasa ve Yönetmelikler de bağışın istismarının önünde engeldir!

Bağış, bir emanettir. Bu emaneti yerine getirmek de bizim aslî görevimizdir. Bağışçımız Sayın Halil İbrahim Palazca’nın da bildiği üzere, kendisi ile yapılan protokol gereği ile 350.000 TL Hastane döner sermayesine; 150.000 TL Bilim Merkezi Derneği hesaplarına aktarılmıştır. Bu durum yapılan protokolden de anlaşılmaktadır. Hastanemiz bağış karşılığında, bağıştan daha fazla olmak üzere, 435.000 TL ile yoğun bakım ünitesi cihazları için harcama yapmış ve bağışçımızın ismini protokol gereği yoğun bakım ünitesinin tabelasına yazmıştır. Dolayısıyla Hastanemiz ile yapılan protokolün gereği ne ise harfi harfine yerine getirilmiştir. Bu konuda en ufak bir şüphe yoktur!

Ancak Hastanemiz ile hiçbir ilgisi bulunmayan Bilim Merkezi Derneğine yatırılmış olan 150.000 TL’den Pamukkale Üniversitesi Hastanesi asla sorumlu tutulamaz! Çünkü bu derneğin ve hesaplarının Kurum ile hiçbir ilişkisi yoktur!
Bağış gibi hassas, değerli ve ulvi bir konuda Yüce Türk adaletinin kurallarına sonuna kadar bağlı olduğumuzu bildirmek isteriz.

Üniversite hastanemize bağış yapan Sayın Halil İbrahim Palazca’ya ve tüm saygıdeğer bağışçılarımıza tekrardan teşekkür ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.