enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3082
EURO
35,1726
ALTIN
2.282,17
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Ramazan Bayramı 2020 Ne Zaman? İlk Oruç Ne Zaman Tutulacak?

Ramazan Bayramı 2020 Ne Zaman? İlk Oruç Ne Zaman Tutulacak?
16.04.2020
A+
A-

Ramazan ayı, ay takvimine (aya göre hesaplanan) göre, dokuzuncu ayın adıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur’an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur’an’da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen “Kadir Gecesi” yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam’ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona “on bir ayın sultanı” denilmiştir.

Diyanet’ten Oruç Açıklaması

Diyanet işleri Başkanlığı Koronavirüs nedeniyle vatandaşların oruç ve Ramazan ayı ile ilgili pek çok soru yöneltmesi ile bir açıklamada bulunmuştu. Açıklamada Yüce dinimizin ilkelerine göre her ibadetin ifa edileceği zaman, mekân ve şartlar vahiyle belirlenmiştir. Ramazan ayında sağlıklı olan her müminin oruç tutması Allah Teâla’nın emriyle (el-Bakara, 2/183-185) farz kılınmıştır. Bu ibadetin topyekûn ertelenmesi mümkün değildir.” dedi.

Bu açıklamanın ardından 2020 Ramazan ayı başlangıcı tarihi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı takvime göre 24 Nisan tarihinde başlayacak. 25 Şubat tarihinfr üç ayların başlamasının ardından Farz ve oruç ibadetlerini yerine getireceğimiz Ramazan ayı gelecek.

Kadir Gecesi Ne Zaman?

Ramazan ayı içinde olan ve ‘Bin Aydan Daha Hayırlı’ olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 19 Mayıs 2020’de idrak edilecek.

2020 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?

Ramazan ayı 2020 yılında yani bu sene 24 Nisan tarihinde başlayacak. Müslümanlar bu tarihten itibaren dinen farz olan oruç ibadetlerini yerine getirmeye başlayacaklar.

İlk Oruç Ne Zaman Tutulacak?

İlk oruç Ramazan ayı başlangıcı olarak 24 Nisan tarihi gecesinde başlayacak. Yani müslümanlar 24 Nisan gecesinde ilk oruç tutmak için sahura kalkacaklar.

Ramazan Ayında Camiler Açık Olacak Mı?

Diyanet işleri bu yıl teravih namazı kılınacak mı? Cami açık olacak mı gibi sorulara karşılık olarak; “Şimdi burada önemli olan cemaatle namazın kılınmamasıdır. Biz 15 gün önce camilerimi cemaatle namaza kapattı. Ferdi olarak gündüz camiler ziyaret edilebilir. Ancak cemaatle namaz söz konusu değil. Koronavirüs salgını sürdüğü sürece Ramazan’da da teravih namazları kılınmayacak. Teravih namazı evde kılınacak. Çocuğumuzla teravih namazı kılabiliriz. Namazlarımızı kılabiliriz. Fertlerde karantina yoksa 2-3 kişi cemaatte yapabiliriz” dedi.

İlk Teravih Ne Zaman Kılınacak?

İlk teravih namazı 23 Nisan’da kılınacak.

2020 Ramazan Bayramı Ayın Kaçında?

Ramazan bayramı, Ramazan ayı ve oruçların tutulmasının ardından 23 Mayıs 2020 tarihinde sona erecek. Buna göre 24 Mayıs 2020 tarihinde Ramazan Bayramı’nın birinci günü olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.