enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5854
EURO
34,7959
ALTIN
2.511,26
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
16°C
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Rektör Yardımcısı Kısaç, Otizm Kafe’nin Açılışına Katıldı

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kısaç, Dentaş Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda hizmete giren “Otizm Kafe”nin açılışına katıldı. Törenin ardından yaptığı açıklamada Prof. Dr. Kısaç, Üniversite olarak otizmli bireylerin iş ve sosyal hayata katılımı konusunda ilgili eğitim kurumları ve derneklerle yakın iş birliklerini sürdüreceklerini söyledi.

Rektör Yardımcısı Kısaç, Otizm Kafe’nin Açılışına Katıldı

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü ve Nisan Otizm Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında, Dentaş Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda “Otizm Kafe” hizmete açıldı. Kafenin açılışına Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kısaç, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tamer Aydemir ve davetliler katıldı.

Protokol konuşmaları ve kurdele kesiminin ardından Okul Müdürü Mitat Mastan ile birlikte okulun uygulama alanlarını gezen Prof. Dr. İbrahim Kısaç, eğitim gören öğrencilerle tanışarak bir süre sohbet etti. Ziyarette, iki kurum arasında yapılabilecek iş birlikleri konuları ele alındı.

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kısaç şunları ifade etti: “Otizmli evlatlarımızın ve bireylerin, toplumun her alanında aktif rol almaları ve topluma kazandırılmalarının, tedavileri için son derece önemli olduğu artık bilimsel bir gerçektir. Otizmli bireyler arasında, üstün yetenekleri bulunanlarla da zaman zaman karşılaşmaktayız. Bu evlatlarımızın yeteneklerinin ortaya çıkarılmasında, doğru iletişim yöntemleri ile birlikte eğitim araç ve metotlarının kullanılması konularında, bu alanda çalışmalar yapan Üniversitemizin kıymetli akademisyenleri ile birlikte Üniversitemiz, otizmli bireyler ve ailelerinin her zaman yanındadır. Otizmli bireylerin topluma kazandırılması ve ailelerinin bu konuda geleceğe yönelik kaygılarının giderilmesini Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Üniversite Yönetimi olarak bizler, son derece önemsiyoruz. Özel Eğitim Bölümümüz, otizmli bireylere eğitim veren okullar ve derneklerle yakın temasını her zaman sürdürmektedir. İnanıyorum ki bu iş birlikleri otizmli evlatlarımızın tedavi, iş ve sosyal hayata katılımlarında önemli katkılar sağlayacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.