enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Saman hırsızlarına muhtar ve mal sahibinden suçüstü

Saman hırsızlarına muhtar ve mal sahibinden suçüstü
26.06.2021
A+
A-

Denizli’de yaşanan kuraklık nedeniyle buğday ve arpa tarlalarında yüzde 70 ürün ve kalite kaybı yaşandı. Bu yüzdende saman balyasının fiyatı arttı. Geçen yıl 20 kilogramlık bir saman balyası 10-12 TL’den satılırken bu yıl saman balyası fiyatı 25 TL’ye yükseldi. Samandaki fiyat artışı hırsızlarında dikkatinden kaçmadı. Çal İlçesine bağlı Belevi Mahallesi’nde çiftçi Ömer Kurucan’a ait hasat edilmiş buğday tarlasındaki balya edilmiş samanları çalmak için üç kişi geldi. Gece karanlığında üç kişi tarlada bulunan 35 balya samanı gece 03.30 sıralarında kamyonete yükledi. Hırsızlar tarladan çıkacakken yapılan ihbarla olay yerine Belediye Muhtarı Mustafa Yanık ve tarla sahibi Ömer Kurucan geldi. Yakayı ele veren hırsızlardan ikisi gece karanlığından faydalanarak tarladan kaçtı. Hırsız N.H plakasız kamyonetle birlikte tarla içinde yakalandı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından araçta yapılan aramada bir adet av tüfeği de bulundu. Yakalanan hırsız N.H, plakasız kamyonet ve üzerindeki çalıntı saman balyaları jandarma karakoluna götürüldü. Çalınan saman balyaları çiftçi Ömer Kurucan’a teslim edildi. Kaçan iki hırsızı yakalamak için ekipler tarafından çalışma başlatıldı.

Saman hırsızları bu kez kaçamadı

Kuraklık nedeniyle artan saman fiyatları yüzünden tarlalara bu kez de saman hırsızlarının dadandığını anlatan Belevi Muhtarı Mustafa Yanık, “Tarlalarımızda hırsızlık olayları yaşanıyordu. Saman balyası hırsızlığı da bu yıl başladı. Kuraklıktan ürün olmayınca saman fiyatı da yükseldi. Geçen sene 20 kilogram gelen bir balya saman 10 -12 TL’den satılırken bu yıl saman balyası 25 TL’den satılıyor. Bu fiyat kışı doğru daha da yükselir. Arpa buğday tarlalarımızda kuraklıktan kaynaklı ürün kaybımız yüzde 70 ler seviyesinde. Ürün olmadı. Arpa buğday boylanmadı, yani samanda olmadı. Gece 03.30 sıralarında balya hırsızlığıyla ilgili ihbar geldi. Tarla sahibi Ömer Kurucan’la birlikte buğday tarlasına gittik. Plakası sökülmüş araç içinde 35 balya samanı çalınıp götürülmek istenirken gördük. Üç kişilermiş ikisi bizi görünce gece karanlığından faydalanıp kaçtı. Ama bir hırsızı araçla birlikte tarlanın içinde yakalamayı başardık. Jandarmaya haber verdik. Gelen ekiplere hırsızı teslim ettik. Jandarma araç içinde yaptığı aramada bir av tüfeği de buldu. Geçen hafta da köyümüzde 200 balya saman tarladan kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınmıştı. Ele geçirilen kamyonet ve üzerindeki saman balyalarını jandarma ekipleri karakola götürdü. Saman balyalarını tarla sahibimiz Ömer Kurucan’a teslim ettiler. Kaçan iki hırsızı da yakalamak için bölgede çalışma başlatıldı. Çiftçilerimiz kuraklıktan zaten zor durumda ekilen her üründe zarar yaşıyoruz. Birde bunun üzerine tarlalarımıza hırsızlar dadandı. Çiftçimiz zaten zararda birde hırsızlarla uğraşıyoruz. Çiftçiyi üreticiyi rahat bırakın” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.