enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,0521
ALTIN
2.277,29
BIST
8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Sarayköy Belediyesi Kapalı Pazar Yeri esnaflardan tam not aldı

Sarayköy Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nin ilçede hizmete açıldığı 3’üncü yılında kapalı pazar yerinde satış yapan esnaflar artık tezgah ve çadırlarını kurmak için erkenden gelmediklerini, kışın yağmurdan, yazın ise sıcaktan korunduklarını belirterek satış yapmanın keyfini yaşadıklarını dile getirdi.

Sarayköy Belediyesi Kapalı Pazar Yeri esnaflardan tam not aldı
26.02.2021
A+
A-

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın prestij projelerinden birisi olan ve 2018 yılında vatandaşların hizmetine açılan 8 bin 500 metrekare alanıyla Denizli’nin en büyük kapalı pazar yeri olma özelliğini taşıyan Sarayköy Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ilçedeki 3’üncü yılını doldurdu.

Sokak aralarında kurulan pazarın ortadan kaldırılarak yerine daha modern pazar yerinin inşa edildiği ilçede esnaflık yapan vatandaşlar kapalı pazar yerinin inşa edilmesinin ardından tezgahlarının üzerini kapattıkları çadırları satın almaktan kurtulduklarını, kışın yağan yağmurda ıslanmadıklarını, yazın ise sıcaktan korunarak hijyenik bir alanda satış yapmanın keyfini yaşadıklarını belirtti.

Sarayköy Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ile birçok zorluktan kurtulduklarını belirten esnaflar, şunları kaydetti:

Sevil Bilgiç: Pazar yeri açık alandayken de Sarayköy’de esnaflık yapıyordum. Yağmurda, çamurda çok rezil oluyorduk. Allah razı olsun Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’tan bizim için çok güzel bir alan oluşturdu. Bütün esnaflar memnun. Yazın sıcaktan, kışın yağmur ve çamurdan kurtulduk. Temiz, hijyenik bir ortam her şey daha güzel oldu.

Mesut Bilgiç: Ben 30 yıldır Sarayköy pazarına geliyorum. Daha önce açık alandaydım. Yağmurda, karda, kışta çok rezil oluyorduk. Şuan çok memnunum Başkanıma çok teşekkür ederim. Başka açık pazarlara gidiyoruz, hiç memnun değilim. Bu anlamda Sarayköy Belediyesi harika… Çok teşekkür ederiz.

Canan Demirci: Eski alanda satış yaptığımız zamanlarda yağmur yağdığında her yerimiz ıslanıyordu. Yazın çok sıcak oluyordu, etkileniyorduk. Mallarımız da güneş görüp zarara uğruyordu. Eskiden çadır kuruyorduk. Şimdi hiçbir şey kurmamıza gerek kalmıyor. Daha rahatız. En azından yaş yok, sıcak yok. Her şey daha güzel…

Süleyman Çakmak: 12 senedir Sarayköy’de esnaflık yapıyorum. Eskiden sabahları bir saat erken gelip çadır kurmak ve yer hazırlamak ile uğraşıyorduk. Artık yerimiz hazır oluyor. Rüzgar ve fırtınada zarara uğramıyoruz. Eskiye göre her şeyimiz rahat. Kötü hava koşullarında tekrar çadır toplama sorunumuz olmuyor. Eskiden çadırımız yırtılacak endişesi oluyordu. Yırtılınca da 500 ila 600 lira arasında çadıra para vermek zorunda kalıyorduk. Şimdi para verilecek çadıra ihtiyaç duymuyoruz. Ayrıca müşterilerin başına çadır ya da çadırı tutturduğumuz sırık düştü diye endişelenmiyoruz. Şimdi sadece satışımızı düşünüyoruz. Eskiye göre gayet rahatız. Keşke çok önceden yapılsaydı.

Hülya Solak: Burası çok iyi oldu. Açık alanda yağmurda ıslanıyorduk. Buradan çok memnunuz.

Ayhan Akkaş:  Burada yağış yok, soğuk çok fazla olmuyor. Diğer alanda çadır veya şemsiye kurmak zorunda kalıyorduk. Artık o dertten kurtulduk.

Gülcihan Akkaş: Açık alanda soğuk, yağmur sıkıntımız oluyordu. Şimdi çok rahatsız sadece satış yapmak ile uğraşıyoruz. Ne yer kurma derdimiz oluyor ne de sabah erken gelme sıkıntımız var. Burası bize çok iyi geliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.