enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3759
EURO
35,0031
ALTIN
2.326,03
BIST
9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Sarayköy’de Deve Güreşi Şöleni

Sarayköy’de Deve Güreşi Şöleni
01.01.2018
A+
A-

Sarayköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 34. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali’nde Türkiye’nin en iyi 135 devesi kıran kırana mücadele etti. Binlerce kişinin katıldığı deve güreşi festivalinde görsel şölen yaşandı.

Sarayköy Belediyesi ev sahipliği ile 34. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali düzenlendi. Türkiye’nin ilk ve tek doğal arenası olan Sarayköy güreş alanında Ege, Marmara ve Akdeniz’in en iyi 135 devesi katıldı. Çekişmeli ve heyecanlı gerçekleşen deve güreşinde Denizli AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, Sarayköy Belediye Meclis üyeleri, Denizlispor Başkanı Mustafa Üstek, ilçe protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş da yer aldı.

Güreş Ağası Fidan

Renkli görüntülerin yer aldığı 34. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali’nde bir tarafta vatandaşlar mangal keyfi yaşarken diğer tarafta ise güreşin heyecanını yaşadı. Sarayköy Belediyesi tarafından her ayrıntının düşünüldüğü festivalin Güreş Ağası Mehmet Fidan oldu.

”Bu organizasyonu yapanlara teşekkür ederim”

Heyecanın ve coşkunun hakim olduğu deve güreşinde dereceye giren develerin sahiplerine Denizli Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sarayköy Kaymakamlığı, Sarayköy Belediye Başkanlığı ve Ağalık kupası takdim edildi.Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali’ne katılan herkese teşekkür eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “İşin içinde kardeşlik, dayanışma, barış, hoşgörü varsa biz her zaman herkesin yanındayız. Bir belediyenin görevi ne kadar alt yapı ve üst yapıyı düzeltmekse bu kardeşliği ve dayanışmayı pekiştiren kültürel değerlerimizi de elbette desteklemek ve onların yanında olmakta diğer görevimiz olmalıdır. Bu güreş organizasyonu yapılıncaya kadar büyük emek gerekiyor. Bugün 34 yıldır belki de 100 yıldır bu güreşin organizasyonunu yapan deveci büyüklerimizden Allah razı olsun. Bugün 2017’nin en çok ses getiren ve 2017 yılını kapatırken hafızalardan hiç eksilmeyecek büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Pehlivan develerle birlikte bu güzel görsel şöleni hep birlikte izleyeceğiz. Bizler yüzleri güldüren, kalpleri sevindiren, kaynaşmayı getiren her şeyde sizlerin yanında olacağız. 2018 yılının sizlere sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

34.Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali’nin büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirten AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “2017 yılı sağlık, sıhhat, bereket içerisinde geçti. Allah ülkemizi daha kötü olaylardan senaryolardan korusun. 2018 yılı Allah’ın izniyle hepimiz için daha iyi bitecek. Hepinize aileniz ile birlikte mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum. 2018 yılı hepinize hayırlı olsun” dedi.

“Düğününüz hayırlı olsun” diyerek konuşmasına başlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, “2017 yılını Sarayköy güzel bir organizasyonla uğurluyor. 2018 yılı inşallah Denizlimize, Sarayköyümüze, ülkemize ve İslam alemine huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.