enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3346
EURO
35,2006
ALTIN
2.247,92
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
14°C
Denizli
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Çok Bulutlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Sarayköy’de Doğalgaz Start Aldı

Sarayköy’de Doğalgaz Start Aldı
12.09.2017
A+
A-

Sarayköy’de doğalgaz hattı döşeme çalışmaları start aldı

Sarayköy’de heyecan ile beklenen doğal gaz çalışmaları başladı. Turan Mahallesi’nde başlayan doğal gaz hattı döşeme çalışmalarında ilk kaynağı yapan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Sarayköy artık özleyen, bekleyen, kıskanan bir şehir olmaktan özlenen, kıskanılan ve artık örnek alınan bir şehir haline geliyor” dedi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, göreve gelmeden önce söz verdiği prestij, alt yapı, kültür sanat, sosyal belediyecilik projelerini ilçeye kazandırmaya devam ederken büyük projelerine bir yenisini daha ekledi.

Mart ayında toplu açılış töreni için Denizli’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sarayköy’ün içinde olduğu 4 ilçeye verdiği doğalgaz müjdesinin ardından Sarayköy Belediyesi harekete geçti.

Yapılan çalışmaların ardından Sarayköy’de doğal gaz için ilk kazma vuruldu. Hazırlanan projeye göre ilk olarak Turan Mahallesi 24 Mayıs Caddesi’nde başlayan kazı çalışmalarında yılsonuna kadar ilçe genelinde doğal gaz hattının 8,5 km bulacağı belirtildi.

Turan Mahallesi 24 Mayıs Caddesi’nde start alan doğal gaz çalışmalarını Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan ve AK Parti Meclis Üyesi Hakan Gültekin yerinde inceledi.

ALT YAPI PROJESİNİN ARDINDAN DOĞAL GAZ

Doğal gaz hattına ilk kaynağı yapan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “30 Mart 2014’de yola çıktığımızda verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmek, Sarayköy’ü daha yaşanır bir kent haline gelmesi ve hak ettiğini alması adına çalışmalarımız olanca hızıyla devam ediyor.  6 aydan bu yana alt yapı çalışmalarımız başlamıştı. Bu çalışmalarımızın yüzde 65 oranı gerçekleşti. Şimdi de yağmur suyu hattı çalışmalarımız DESKİ’nin destekleri ile birlikte başlamak üzere. Bugünde doğal gaz çalışmalarımız başladı. Bu çalışmaların Sarayköy’ün çok daha modern bir şehir olma yolunda önemli bir adım olacağını düşünüyorum” dedi.

Sarayköy’ü vizyon şehir yapma yolunda geliştirecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Başkan Özbaş, “Bu yıl 8,5 km hattın döşenmesi planlanıyor. Yapılan alt yapı işlemleri biraz meşakkatli bir iş. Toz, toprak oluşuyor, zaman zaman alt yapı çalışmalarında sularımız kesilip, kanalizasyonlarımız tıkanabiliyor. Yaşanan bu sorunlardan dolayı tüm vatandaşlarımızdan özür diliyor, sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum. Yapılan tüm bu hizmetlerin sonunda yaşanabilir bir kent, daha modern bir Sarayköy ortaya çıkacağını vatandaşlarımıza belirtmek isterim” diye konuştu.

“SARAYKÖY ARTIK KISKANAN DEĞİL; KISKANILAN VE ÖRNEK ALINAN BİR ŞEHİR HALİNE GELİYOR”

Başkan Özbaş, “Geçmiş yıllarda Sarayköy olarak biz diğer şehirlerin ve ilçelerin aldıkları hizmetleri kıskanıyor ve onları örnek almaya çalışıyorduk.  Artık ilçemiz ilklerle bu şehrin ilk hizmetleri ile tanışmaya başladı. Doğal gaz da birkaç ilçenin içerisinde Sarayköy olarak ilk hizmeti alan bölgeyiz, şehiriz. Sarayköy artık özleyen, bekleyen, kıskanan bir şehir olmaktan özlenen, kıskanılan ve artık örnek alınan bir şehir haline geliyor. Artık Sarayköyümüz Denizlimize, ülkemize, memleketimize gelen hizmetler ilk nelerse onları almaya başladı. Bu da vatandaşlarımızın Sarayköylü hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ile ortaya çıkmış bir gerçektir. Bizlere destek veren ve her daim dua eden tüm Sarayköylü hemşehrilerime sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum” diye konuştu.

BAŞKAN ÖZBAŞ’TAN TEŞEKKÜR

Başkan Özbaş, “Bu hizmetin bize ulaşmasında büyük desteği olan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Ekonomi Bakanımız sayın Nihat Zeybekci’ye, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Osman Zolan’a, belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Teknik bilgi veren Enerya personeli Bekir Özzeybek, “Doğal gaz hizmetini Sarayköy’e ulaştırmak için buradayız. Burada çalışmalarımız 6 inc olmak üzere Menderes Tekstil istasyonumuzdan başlayarak şehir içine gelecektir. Şuan 4 inç olarak ana hattımızı yapmaktayız. Şehir içinde bağlantı hatlarımızı yaparak çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2017 yatırımlarımızda 8,5 km civarında yatırım yapılacak. Önümüzdeki senelerde şehrimizin tamamını yapmayı planlıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.