enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5403
EURO
34,9400
ALTIN
2.421,20
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C

Sarayköy’de su baskınının yaraları sarılmaya çalışılıyor

Gerali Mahallesi’nde yaşanan sel felaketinin ardından afet bölgesinden ayrılmayan, gün boyu incelemelerde bulunan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, yaraların sarılması için çalışmalara hızlı bir şekilde devam edeceklerini belirtti.

Sarayköy’de su baskınının yaraları sarılmaya çalışılıyor
04.02.2022
A+
A-

Sarayköy’ün Gerali Mahallesi’nde dün (Perşembe) sağanak ve karların erimesi nedeniyle meydana gelen su baskınından birçok sokak sel sularına teslim oldu, 30’a yakın ev etkilendi. Tarım arazileri suyla doldu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Sarayköy Belediyesi, AFAD, DSİ ve vatandaşların yoğun gayretiyle selden etkilenen evlerdeki sular tahliye edildi. Sel suları ve oluşan çamur birikintileri nedeniyle hasar gören sokaklardaki yollar, iş makineleriyle açıldı.

Afetin yaşandığı günden itibaren çalışmaları yerinde koordine eden Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, sel mağdurlarının yanından ayrılmadı.

Afet bölgesindeki ikinci günde vatandaşları yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Özbaş, sokakları ve evleri tek tek dolaştı. Gün boyu inceleme yaparak, vatandaşların sorunlarını yerinde çözüme kavuşturdu.

Selin ardından yaraların sarılması için çalışmalara hızlı bir şekilde devam edeceklerini belirten Başkan Özbaş, “Dünkü sel felaketinin ardından Gerali Mahallemizde bugün ihya ve rehabilitasyon çalışmalarımızı yapıyoruz. Burada kalan çamurların ve yolların temizlenmesi, evlerin içindeki hasarların tanzimi konusunda hem belediye ekiplerimiz hem de defterdarlık ekipleri, AFAD ile birlikte çalışmalarımızı yapıyoruz. Dün olduğu gibi bugünde ev ve arazileri zarar gören ailelerimizi ziyaret ettim. Belediyemizin ve devletimizin arkalarında olduklarını belirttim. Vatandaşlarımız aynı zamanda psikoteknik destek de alıyorlar. Kolay bir süreç değil, çalışmalarımızı yaparken empati yapmamız gerekiyor. Bizler vatandaşlarımızın yaralarını en kısa zamanda saracağız. Sarayköy Belediyesi ve devletimizin tüm birimleriyle burada vatandaşlarımızın tüm sorunlarını çözmek için gayret sarf ediyoruz. En kısa zamanda Geralimizi eski güzelliklerine tekrar kavuşturacağız” dedi.

Gerali Mahalle Muhtarı Ali Özdemir, “Mahallemizde çalışmalar ikin gündür hızlı bir şekilde devam ediyor. Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş, belediye ekiplerimiz ve devletimizin tam çalışanları ile devam ediyoruz. Su basan evlerin neyi ihtiyaçsa onları tekrar kayıt altına alıyoruz. Yaraları sarmaya çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.