enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5521
EURO
34,7644
ALTIN
2.493,15
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Yüzlerce Kişi Ev Sahibi Oldu

Yüzlerce Kişi Ev Sahibi Oldu
16.05.2018
A+
A-

Sarayköy Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle ilçenin Trafo Mahallesi’ne yapılan 410 TOKİ Konutu’nun hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekim töreni yapıldı. Kura töreninde mutluluk gözyaşları ve heyecan bir aradaydı.

Sarayköy Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile ilçenin Trafo Mahallesi’nde yapımına başlanılan ve Türkiye’nin en hızlı ilerleyen TOKİ şantiyesi olan 122 metrekarelik 3+1 ile 85 metrekarelik 2+1 şeklindeki 410 Sarayköy TOKİ Konutları için kura çekim töreni ilçe Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi.

Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, AK Parti İlçe Başkanı Volkan Gezen, İlçe Meclis üyeleri, TOKİ Uzmanı İbrahim Ethem Topçu ve vatandaşlar katıldı.

Konuşma yapan TOKİ Uzmanı İbrahim Ethem Topçu, “15 yıldan bu yana gerçekleştirdiğimiz inşaatlarımızla Türkiye’nin en aktif kurumuyuz. Bütün belediye ve kaymakamlıklarla proje üretmekteyiz. Sarayköy’de yapım aşaması yüzde 65 seviyesine gelen projemizin birkaç ay içinde teslimi de gerçekleşecektir. Haziran ayı içinde sözleşme işlemleri aşamasına geçilecektir. Konutlarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sarayköy halkının hayali olan konut projesini hayata geçirmekten mutluluk duyduğunu belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Sarayköy’ün yıllardır hayalini kurduğu projemizin birini daha binlerce vatandaşımızın şahitliğinde gerçekleştiriyoruz. Başka şehirlerde, ilçelerde Toplu Konut Projelerini görmüştük. Bizde göreve gelmeden önce böyle bir ihtiyacın olduğunu, Sarayköy’de çok fazla asgari ücretle yaşayan ve ev sahibi olmakta zorlanan vatandaşlarımızı gördük. Elimizi taşın altına koyduk ve 30 Mart 2014 seçimleri öncesinde söz verdiğimiz toplu konut projesini geçen yıl itibariyle başlatmıştık. Arazilerin temini, devri, imarının yapılması, başvurular gibi uzun bir süreden sonra ihalemiz gerçekleşti ve bugün kura çekimini yapıyoruz. Önümüzdeki birkaç ay sonra hak sahipleri evlerine oturacaklar. Tabi burada en büyük pay Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım’a ve Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye ait. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Onlar bu hizmetin Sarayköy’de olması için bize çok büyük destek verdi. İlçe meclis üyelerimiz ve hemşehrilerimizin sabır ve desteklerini hep üzerimizde hissettik.  Böyle bir projenin ilçemizde hayata geçmesinden dolayı büyük onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Herkesin hayalinin bir ev sahibi olmak olduğuna değinen Başkan Zolan, “En büyük hayalimiz başımızı sokabileceğimiz bir evimizin olması. Bazen bir ömür harcanıyor ev sahibi olmak için. Çok şükür ülkemiz belli bir istikrara kavuştu. Artık ev sahibi olmakta bir o kadar da kolaylaştı. Geçmişte kooperatifler vardı. Hem kooperatif hem de kiralar ödenirdi. Enflasyon yüksek olduğu için bankadan kredi çekip ev sahibi olmakta yoktu. Şükür ki ülkemiz çok iyi noktaya geldi. Artık kirada oturan vatandaşlarımız istediği zaman kredi çekerek kira öder gibi ev sahibi olabiliyor. Ev sahibi olabilmeyi Rabbim herkese nasip etsin. Sarayköy Toplu Konutları’nın hak sahiplerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Konuşmaların ardından ilk kuraları sırayla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya çekti. Başkan Zolan’ın 2+1 konutları içerisinden çektiği kurada ismi yazan Meryem Durmaz, sahneye çıktığında gözyaşlarını tutamadı.

Sarayköy Noterliği’nin huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde 378 kişi ev sahibi olarak evlerine döndü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.