enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3296
EURO
35,0275
ALTIN
2.282,64
BIST
8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Savaşın son bulmasını isteyen Ukraynalılar Denizli’de bir araya geldi

Denizli’de yaşayan ve ülkelerine saldıran Rusya’ya dur demek için kent meydanında bir araya gelen Ukraynalılar, barış istediklerini söyledi.

Savaşın son bulmasını isteyen Ukraynalılar Denizli’de bir araya geldi
04.03.2022
A+
A-

Denizli’de çoğunluğu kadınlardan oluşan Ukraynalılar, Bayramyeri Meydanı’nda Rusya’ya dur demek için bir araya geldi. ‘Savaşa hayır’ pankartları açarak slogan atan Ukraynalılar, ardından İstiklal Marşı’nı ve Ukrayna Milli Marşı’nı okuyarak, masum insanların kanının akmamasını istedi. Zaman zaman duygusal anlar yaşayan Ukraynalılar, konuşmakta güçlük çekti.

Savaşın çok korkunç bir şey olduğunu ifade eden Ukraynalı Valentina Pelepenko, “Bize desteğiniz için size çok minnettarız. Savaş çok korkunç bir şey, Ukrayna halkı size minnettardır. Maddi ve manevi desteğiniz için size Ukrayna halkı minnettarlığını sunmaktadır. Sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

“Türkiye halkına çok minnettarız”

Barış için toplandıklarını belirten Mila Eymir, “Bugün burada hepimiz bir amaç içi toplandık. Bize bakın, hepimiz sadece insanız. Bugün savaşmak için toplanmadık. Hepimiz barış için buradayız. Hepimiz savaşa karşıyız. Ukrayna topraklarında yaşanan dehşeti durdurmak için buradayız. Ukrayna’nın çocukları ağlaması diye, her anne yetişkin çocuğuna sarılabilsin diye barış için haykırıyoruz. Kardeş kardeşe karşı gelmesin diye, masum insanların kanı akmasın diye. Türkiye halkına çok minnettarız. Türkiye, Ukrayna halkına çok yardımcı oldu ve olmaya da devam ediyor. Allah sizden razı olsun” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.