enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5521
EURO
34,7644
ALTIN
2.493,15
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Şehirlerarası otobüs biletlerine yüzde 20 zam geliyor!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs biletlerine yüzde 20 zam geleceğini söyledi. Yıldırım, “Seyahatler yüzde 50 oranında düşük geçen yıla göre, vatandaş seyahat edemez hale geldi” diye konuştu.

Şehirlerarası otobüs biletlerine yüzde 20 zam geliyor!
21.03.2022
A+
A-

Artan akaryakıt fiyatları ve yüksek yol geçiş ücretleri yurttaşın karşısına ulaşımda zam olarak çıkıyor. Uçaklarda tavan ücret 700 lirayı aştı. Otobüs fiyatları ise yüzde 20 artacak.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, “Seyahatler yüzde 50 oranında düşük geçen yıla göre. Vatandaş seyahat edemez hale geldi. Bu nedenle biz de kamudan bazı destekler istiyoruz. Öncelikle biletlerde KDV yüzde 1’e düşürülmeli, daha sonrasında da yol ve köprü geçiş ücretlerinde bir indirime gidilmeli” dedi.

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e konuşan Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım sektör olarak ortalama yüzde 20 zam yapacaklarını belirtti. Yıldırımi şöyle devam etti: “Sonrasında piyasaları takip edeceğiz ama kısa zamanda bir düzelme görülmüyor gibi.”

Akaryakıt fiyatlarının yanı sıra yol ve köprü ücretlerinin de maliyetlerini katladığını söyleyen Yıldırım, özellikle üçüncü köprü zorunluluğunun yolcuyu kaçırdığını ve otobüsçüyü ‘perişan ettiğini’ söyledi.

‘ZAMLAR SEYAHATTAN UZAKLAŞTIRDI’

Zamların yurttaşları seyahatten uzaklaştırdığını da belirten Yıldırım, “Seyahatler yüzde 50 oranında düşük geçen yıla göre, vatandaş seyahat edemez hale geldi. Bu nedenle biz de kamudan bazı destekler istiyoruz. Öncelikle biletlerde KDV yüzde 1’e düşürülmeli, daha sonrasında da yol ve köprü geçiş ücretlerinde bir indirime gidilmeli. Ben meslek hayatımda ilk defa böyle bir zam görüyorum. Aklınıza gelen her şey müthiş zamlandı” diye konuştu.

UÇAK BİLETLERİNDE TAVAN SINIR 700 LİRAYI GÖRDÜ

Pegasus Hava Yolları CEO’su ve Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı Mehmet Nane, daha önce yaptığı bir açıklamada kademeli artışlarla tavan fiyatların 899 TL’ye çıkarılmasını talep ettiklerini söylemişti. Resmi açıklama olmasa da bazı uçuşlarda fiyatlar 700 TL civarında oluştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.