enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5523
EURO
34,8893
ALTIN
2.430,57
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C

Geleceğin Lokman Hekimleri Serinhisar’da Yetişecek

Geleceğin Lokman Hekimleri Serinhisar’da Yetişecek
18.12.2017
A+
A-

SEBİGED Sernihisar’da geleceğin lokman hekimlerini yetiştirecek.

Serinhisar Bilişim ve Gelişim Derneği (SEBİGED) başarıyla gerçekleştirdiği ‘Çaputa Can Veren Kadınlar’ projesinin ardından ‘Geleceğin Lokman Hekimleri Yetişiyor’ projesine başladı.

Proje kapsamında bölgede ilk kez tıbbi aromatik ürün üretimi konusunda eğitimler verilecek ve üretim yapılacak. Serinhisar’ın kalkınmasında önemli rol oynayacak proje Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile, İşkur İl Müdürlüğü, Serinhisar Kaymakamlığı ve Serinhisar Belediyesi iş birlliği ile yürütülecek.

SEBİGED Başkanı Emine Kobaş

SEBİGED Başkanı Emine Kobaş

Proje İstihdam Sağlayacak

Projenin açılış kokteylinde konuşan SEBİGEG Başkanı Emine Kobaş “Geleceğin Lokman Hekimleri Yetişiyor projemiz önceki projeler gibi bir çok genç ve hanım kardeşimize istihdam sağlayacak” dedi. Bölgede ilk kez gerçekleştirildiğini ifade eden Kobaş, “projemiz tıbbi aromatik bitkilerin yetiştiriciliği, bakımı, hasadı ve hasad edilen ürünlerden yapılacak çay, baharat, losyon, krem, sabun, şurup ve benzeri ürünlerin üretilmesinin öğretilmesini kapsıyor. Bu anlamda üretilen ürünlerin satışı ile bölgemizde istihdam yaratacak. Derneğimizin bu çalışması için kendi tarlalarının kullanım hakkını derneğimize veren Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş’a da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Dernek Serinhisar’a Sığmayacak

Amaçlarının bölgedeki sosyal yaşamda hareketlilik sağlamak olduğunu dile getiren Emine Kobaş, “gençlere de rehber olmak istiyoruz. Bu amaçla derneğimizin içinde gençlik toplulukları da oluşturduk. Ayrıca dernek olarak Serinhisar’a sığmayacak, bir çok ilçemizde de istihdam yaratacak susuz tarım ile ilgili bir projemizin olduğunu da müjdelemek isterim. Bu proje sadece Serinhisar’da kalmayacak, talep eden 10 ilçede de uygulanabilecek” dedi.

Zolan Kilim Dokudu

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan kilim tezgahının başına geçti

Açılış sonrasında proje alanını gezen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çaput atölyesinde halı dokuma tezgahına oturdu. Kısa süre dokuma işlemi gerçekleştiren Zolan, her iki proje için de başarılar diledi.

Emine Kobaş SEBİGED’i Anlattı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.