enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

SERİNKOOP’un hedefi Avrupa

S.S. Serinhisar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bir hayali gerçekleştirdi. 7 kadının girişimi ile başlayan hikaye bugün çok sayıda kadının ekmek kapısı haline geldi.

SERİNKOOP’un hedefi Avrupa
31.03.2022
A+
A-

Serinhisar’da 2019 yılında 7 kadının girişimi ile kurulan S.S. Serinhisar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (SERİNKOOP) bugün önemli bir başarıya ulaştı. Üretim için bir araya gelen kadınlar salça, turşu, reçeller, kahvaltılık sos, kuru patlıcan, kırı biber ile başladıkları çalışmaya leblebi, köy nohudu, beyaz nohut ve çerezleri ekledi.

SERİNKOOP Kurucu Başkanı Ümmügül Gemi, kooperatifin hikayesini şu sözlerle anlattı; Seçimlerde ev ziyaretlerinde gittiğimiz çoğunlukla bizden iş talebinde bulundular. Kadınlar dışarıya işe gidemiyorlardı. Çocukları, yaşlı akrabalarına baktıkları için evde iş istiyorlardı. Oradan yola çıkarak kooperatif kurduk. Evlere iş verdik. 2019 yılında 30 kişiye iş sağladık.

HEDEF AVRUPA

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin halkım bakkalına ürün veriyoruz. Orada Çanakkale ürünlerimizi görmüş. Çanakkale’nin halk bakkalın veriyoruz. Antalya Döşemealtı’nın  halk bakkalın veriyoruz. İstanbul fuarında, İstanbul belediyeleri ile irtibata geçtik. Kısa sürelerle oralarla da çalışmaya başladık. Selçuk Belediyesi’nin halk bakkalında veriyoruz. Hedefimiz Avrupa inşallah Avrupa’ya da veririz”dedi.

SERİNKOOP’un yönetimi şu isimlerden oluşuyor;

BAŞKAN VE KURUCUSU: Ümmühgül Gemi

YÖNETİM

Huriye Öztürk

Naciye Turan

Gönül Kocasarı

Şefika Gemi

Hale Gemi

Emine Şentürk

Sabiha Sevinç

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.