enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3355
EURO
35,2046
ALTIN
2.246,80
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
14°C
Denizli
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Çok Bulutlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Soğuklar enerji deposu pekmeze talebi artırdı!

Sağlık açısından sayısız faydaları olan ve enerji verici özelliğiyle kış aylarında daha fazla tüketilen pekmez, hava sıcaklığının eksi derecelere düşüğü son günlerde daha fazla ilgi görmeye başladı.

Soğuklar enerji deposu pekmeze talebi artırdı!
23.01.2022
A+
A-

Denizli’de etkili olan soğuk hava nedeniyle vatandaşlar vücudun direncini artıran doğal ürünlere yöneldi. Kandaki şeker miktarını ayarladığı ve kansızlığa iyi geldiğine inanılan pekmez, şifa kaynağı olarak bilinirken, son zamanlarda özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeniyle rağbet görüyor. Pazar yerinde kilosu 15 liradan satışa sunulan pekmeze yoğun ilgi yaşanırken, doğal lezzeti ile de dikkat çekiyor. Vatandaşın talepleri doğrultusunda doğal ürün satışı yapan satıcılar, daha çok virüse ve soğuk algınlığa karşı etkili olan pekmez ürünlerini satıyor.

“Pekmez satışımız yüzde 60 daha da arttı”

Denizli’de pazar yerlerinde açtığı tezgahında pekmez ve birçok ürün satarak geçimini sağlayan Ömer Avucu, son zamanlarda ülke genelinde etkisini artıran salgın ve soğuk hava nedeniyle vatandaşların pekmez almaya yöneldiğini söyledi. Avucu, “Büyüklerimizden görüp, öğrendiğimiz kadarıyla pekmez kış aylarının vazgeçilmesidir. Bilhassa üşümeye, kansızlığa ve herhangi bir rahatsızlığa engellemek için bire bir faydalı. Pekmezimiz doğal el yapımıdır. Çal ilçesinde bulunan üzümlerden elde edildi. Biz de yaşlı nenelerimizden ve köyde yaşayan teyzelerimizden alıp satıyoruz. Burada pazara getirip satıyoruz. Pekmez alan müşterilerimiz üründen memnun. Artık son zamanlarda pandemiden dolayı doğal ürünlere daha çok önem verildiği için pekmez satışımız yüzde 60 daha da arttı. Eskiye oranla pekmeze gün geçtikçe talep artıyor” dedi.

“Sobaya odun atmak yerine bir bardak pekmez iç ısınıyorsun”

Çocukluğundan bu yana pekmezin faydalı olduğunu büyüklerinden öğrendiğini anlatan Nevzat Özdemir, pekmezin her yaş grubu için faydalı olduğuna dikkat çekti. Özdemir, “Biz köylü çocuğuyuz. Pekmezin insan sağlığına birçok faydası var. Kışın özellikle sobaya odun atmak yerine bir bardak pekmez iç ısınıyorsun. Biz bunu biliyoruz. Ayrıca pekmezin içindeki hastalıklara birebir geliyor. Hem çocuklar hem de yetişkinler içinde çok sağlıklıdır. Pekmezin çok faydalı olduğunu nenem ve dedemden biliyorum. Pazarda el yapımı, farklı katkı maddesi bulunmadığı ve doğal olduğunu düşündüğümüz için alıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.