enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3298
EURO
35,0568
ALTIN
2.285,05
BIST
8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Sol Parti’den zamlara isyan

Sol Parti’den zamlara isyan
05.01.2022
A+
A-

Sol Parti, Denizli Candoğan parkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sol Parti’nin basın açıklama şu şekilde;

Türkiye ekonomiden siyasete derin bir kriz içinde. Tek adam rejiminin yarattığı güvensizlik, kuralsızlık, belirsizlik ve keyfilik krizi daha da derinleştiriyor. Erdoğan’ın fantastik tezleri, TÜİK’in sahte verileri, bir NAS bir ÇİN modeli derken ülkemiz felaketten felakete sürüklendi. Üç ayda dövizi de faizi de enflasyonu da yükseltmeyi başardılar! Her adımda yeni zam ve vergilerle halkı soydular. Bunu da başarı olarak sunup övündüler!

 Bu soygun yeni yılın ilk günü elektrik ve doğalgaz zamlarıyla devam etti. Isınmak zaten zorken yeni zamlarla imkansız hale geldi. Enerji şirketleri zenginleşsin diye bizler soğuğa ve karanlığa mahkum edildik. Zamlara, pahallığa YETER diyoruz.

Elektrik fiyatlarında yeni yılın ilk dakikasında – farklı tüketim gruplarına yüzde 50 ile yüzde125 oranında değişen zam yapıldı. Ticarette, sanayide ve tarımsal alanlarda bu oranlar yüzde 300’leri aştı.

Doğalgaz fiyatları ise, son bir yıllık dönemde, konutlar için yüzde 47,1, ticarethane ve küçük sanayide yüzde 76,1, büyük sanayide yüzde 345,1, elektrik üretim santralleri için yüzde 290,4 oranında arttı.

Benzin ve motorin fiyatları ise her gün değiştiği için takip edilemez durumda. Enerji girdileri fiyatlarında son bir yıl içindeki olağanüstü artışlar nedeniyle, faturalarını ödeyemedikleri için elektriği ve gazı kesilen milyonlarca konut abonesine, aynı sorunları yaşayacak on binlerce küçük işyeri sahibi de eklenecektir.

Öte yanda doğalgazın, üretimlerinde sınai girdi olduğu sanayi tesisleri, yüzde 345 oranındaki fiyat artışlarını maliyetlerine derhal yansıtıp, kendi ürün satış fiyatlarını yükselteceklerdir. Bütün bunlar fiyat artışlarını hızla yükseltecek, hayat pahalılığını katlanarak arttıracaktır.

Kara kışın ortasında, bu hayat pahalılığı ve ekonomik kriz içinde yurttaştan daha fazla fedakarlık beklemek aymazlıktır. Fedakarlık yapacak birileri varsa bu ülkenin kaynaklarını yağmalayanlar, paralarına para katanlardır. Beşli çetelerdir.

Denizlimizde şehir içi ulaşım zamlandı, köprüler ve otobanlar zamlandı. Sırada şehirler arası ulaşım var,  görüşmeler sürüyor kısa zamanda buna da zam gelecek.

Değerli Denizliler, marketten pazara, günlük hayatımızın tüm ihtiyaçlarına eskilerin değimi ile iğneden ipliğe zam yapıldı. Enflasyon aldı başını gidiyor. Rakamlarına artık güvenmediğimiz TÜİK’ün dün açıkladığı enflasyon rakamları ne kadar gerçeği yansıtıyor hepimiz yaşayarak biliyoruz. Bağımsız araştırmacıların yaptığı tespite göre yıllık enflasyon %83 e dayanmışken TÜİK in enflasyon hesabı en azından akılla dalga geçmektir.

Hesap çok basit, enflasyon rakamlarını düşük göstereceksin ki emekliye, işçiye, memura yapacağın artışlar düşük kalsın. Sen doları zirveye çıkar sonra bir operasyonla düşür, para babaları servetine servet katsın. Sonra dön memura, işçiye, emekliye enflasyon yüzde 38 oldu, size de bu civarda artış yapacam de. Elektriğe yüzde 127 zam gelecek ama enflasyon yüzde 38 de kalacak öyle mi? Ortaya koyduğunuz asgari ücret bile yılın ilk günleri eridi gitti. Gerçek enflasyonu halk yaşayarak görüyor. Yalanlarınıza artık karnımız tok.

Onun için diyoruz ki;

ENERJİ BİR İNSAN HAKKIDIR Elektrik ve Doğalgaz Zamları Geri Çekilsin Yüzde 18 Olan KDV Sıfırlansın Bu hizmet halka kolayca karşılayabileceği bedellerle sunulmalı ve bu çerçevede yapılan zamlar geri alınmalıdır.

Ne şekilde tarif edildiği tartışmalı bir sosyal yardım programı yerine, sayıları her gün artan enerji yoksulluğunu ortadan kaldırmak için 4 kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayacak miktar olan 230kwh elektrik ücretsiz olmalıdır.

Elektrik ve doğalgazda yüzde 18 olan KDV sıfırlanmalıdır.

Bu iktidar zenginlerin, mega şirketlerin, patronların iktidarıdır! İşçiler, emekçiler, köylüler için felakettir!

Bu iktidarı gönderelim, bizden çaldıkları her şeyi GERİ ALALIM!

Bunun için güçlerimizi birleştirmeye; örgütlü mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Geleceğimiz için birlikte mücadele edelim!

Zamlara hayır, yoksulluğa hayır, bizden çaldıklarınızı geri alacağız…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.