enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5180
EURO
34,7833
ALTIN
2.420,34
BIST
9.750,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
29°C

Spa ve hamam işletmecileri 1 Temmuz’da açılmayı bekliyor

Spa ve hamam işletmecileri  1 Temmuz’da açılmayı bekliyor
23.06.2021
A+
A-

Kademeli normalleşme sürecinde kapalı kalan nadir işletmelerden olan spa ve hamamlar için 1 Temmuz’da açılma bekleniyor.  Denizli Hamam, Spa ve Kaplıca İşletmecileri Derneği Başkanı Hüseyin Özkan, şuanda sadece otel bünyesindeki işletmelerde otel müşterilerine hizmet verebildiklerini  belirterek;”Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kararlarda spa ve hamamlar için özel bir açıklama yapmadı. 1 Temmuz’da kalkacak yasaklarda işletmelerimizin de tam anlamıyla açılmasını bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Haziran’da yeni normalleşme kararlarını açıkladı. Erdoğan, 1 Temmuz’dan itibaren sokağa çıkma yasaklarının tamamen kalkacağını belirtti. Ancak kademeli normalleşme sürecinde sadece otel bünyesindeki müşterilere hizmet verebilen spa ve hamam işletmecilerinin tamamen açılmasına yönelik bir açıklamada bulunmadı. Denizli Hamam, Spa ve Kaplıca İşletmecileri Derneği Başkanı Hüseyin Özkan sektörlerine yönelik özel bir açıklama yapılmaması ve bir genelge yayımlanması üzerine 1 Temmuz’da yasakların kalkmasıyla işletmelerinin de tam anlamıyla açılmasını beklediklerini belirtti. Lavin Otel bünyesindeki Lausa Spa Merkezi’nde Ege Yön TV’ye açıklamalarda bulunan Özkan,  işletmesindeki hijyen ve üst düzey hizmeti anlattı.

İŞTE ÖZKAN İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ RÖPORTAJ

*Dün beklediğiniz bir karar vardı, kabine toplantısı gerçekleştirildi. Biliyoruz ki otel bünyesindeki spa merkezlerine otel müşterileri dahilinde izin var iken, ayrı işletmelere izin çıkmıyor. Sizde dün çok büyük bir beklenti içerisindeydiniz Cumhurbaşkanından hamam ve spaların açılması ile ilgili bir söz bekliyordunuz. Ancak böyle bir söz çıkmadı. Ama bir umut var 1 Temmuzda her yerin açılacağını söyledi Sayın Cumhurbaşkanımız. Ne düşünüyorsunuz?

Hüseyin Özkan: Sayın Cumhubaşkanımız dünkü açıklamasında net olarak açılacağına dair bir umutla.  Sadece biz değil bir umut ile hamam işletmecileri fakat bir açıklama gelmedi. Bugünde bekliyoruz İçişleri Bakanlığının açıklama yapmasını. Umut ediyoruz ki artık 1 Temmuz itibari ile bütün yasaklar kalkıyor. Hamam işletmecileri de açılır umarım, bir yüzleri güler artık. Borçlarından, onların yanında çalışan elemanlarında hepsi bu durumdan mağdur. Artık buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın yetkililere sesleniyorum; bırakın insanlar bir ümit ederek işlerini açsınlar ocaklarının başına geçsinler. Hepimiz yüzümüz güler diye ümit ediyoruz.

*Hüseyin bugün sizin Spa Merkezinizdeyiz biz baktık gayet hijyenik bir ortamda hizmet veriyorsunuz. Burada çalışanlarınız var bunların maaşları var. Zor durumda olduğunuzu bizde gördük ama gayet iyi bir hizmet verdiğinizi gördük.  Neler söylemek istersiniz?

Hüseyin Özkan: Öncelikler Lavin Otel bünyesinde 2017den beri hizmet veriyoruz. Şu anda sadece otel müşterilerine hizmet verebiliyoruz. İçeride odalar, aile odaları var. Şu anda sizlerde gördünüz içeriler boş. Akşam otelde konaklayan müşterilerimize hizmet vereceğiz inşallah. Size biraz hizmetlerde bahsedeyim.  Misafirlerimiz öncellikle geldiğinde bütün ürünlerimiz peştamal, havlu, şampuan, keseler, hepsi tek kullanımlık. Tek kişi geldi ise Saunaya tek kişi alıyoruz, bir başkasını yanına almıyoruz. Rezervasyonlu olarak çalışıyoruz. Bir sonraki misafiri bir önceki misafir den sonra saunaya alıyoruz. Rezervasyonlu olarak devam ediyor. Hamam da aynı şekilde rezervasyonlu olarak devam ediyor şu anda.

*Şunu söylemek istiyorum aslında hijyene bu kadar dikkat ederken, aslında hijyenin olduğu bir yerde sizin kapalı olmanız sizin garibinize gidiyor. Hamamların Spa merkezlerinin kapalı olması nasıl bir zihniyet olabilir?

Hüseyin Özkan: Bilim kurulumuzun Sayın Sağlık Bakanımızın illa ki bunlarla alakalı bir söyletecekleri vardır. Şimdi bir kafe bir restoran herkes yan yana otururken bizim hamamda su sabun. Bir kişi veya maksimum 3 kişi alabiliyoruz hamama. Bir kafe veya restorandaki gibi 50 kişi ya da 60 kişi değil. Buda mesafeli olarak zaten bölümler vardır hamamlarda. Hamamların virüs yuvası olmadığını tekrar ben hatırlatmak istiyorum. Personelimiz Covid aşısını tamamlayıp turizmden dolayı Covid aşısını olmuştur. Daha önce anlaşmalı hastanemiz vardı, 10 güne bir test yaptırıyorduk personelimize. Bu şekilde bir işletmeyiz. Tabii ki bizim gibi olmayanlar da olabilir ama biz hijyeni temizliği en üst safhada tutuyoruz.

*Yani siz diyorsunuz ki; biz denetime açığız.

Hüseyin Özkan: Gelsinler denetlesinler. Hijyenikliğimiziden emin olsunlar. Bizim de artık yüzümüz gülsün. Biz de düzgün bir şekilde işletmemizi işletebilelim. İnşallah 1 Temmuzda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.